İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Et Entegre Tesisleri’nin bulunduğu alanda yenilenebilir enerjiyle ilgili devasa bir projeye imza atacaklarını söyledi.
İl Özel İdaresi’nin yatırımları için gerek duyulan enerjinin güneş panelleri ile sağlanacağını vurgulayan Ayhan, “Et Entegre Tesisimizin olduğu bölgeye güneş panelleriyle ilgili enerji üretim projesi yapacağız. O enerjiden üreteceğimiz elektrik ile hem Yıldız Dağı’nın mekanik ve teknik sistemini besleyerek elektrik giderlerini sıfırlayacağız, hem de Et Entegre Tesisleri’nde de böyle bir işletme kolaylığı ile işletme giderlerini karşılamış olacağız.” dedi.
İl Özel İdaresi’nin 2015 yılındaki en önemli projeleri arasında yer aldığını kaydeden Ayhan, “Bu sistem Altınyayla ilçemize kurduğumuz sistemin 5 katı büyüklüğündedir ve 999 KW’dır. Bu proje hem Sivas’a örnek olacak, hem de Sivas İl Özel İdaresi’nin yıllık yaklaşık olarak 600 bin TL’lik elektrik giderini karşılayacak. Dolayısıyla kurumumuz oradan da ayrıca bir kar elde etmiş olacak. Hem örnek bir uygulama olacak hem de yenilenebilir enerjiyle kurumları tanıştırabilmek adına güzel bir çalışma ortaya konacak. Bu proje kurumumuza da çok ciddi bir ek katkı sağlayacak. Çalışmalara bu yıl içerisinde başlamayı düşünüyoruz. Güneş panelleri ile enerji üretimi projesi Sivas İl Özel İdaresi’nin en önemli gündem maddelerinden birisidir.” ifadelerini kullandı.
Sivas’ta önemli yatırımlara imza atarken maliyet gerektiren konularda da yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanarak en az miktarla en fazla üretimi gerçekleştirmeyi hedef edindiklerini dile getiren Ayhan, “Yatırımların önünü açmak, zaman ve kaynak israfını en aza indirgemek ve gelişmiş dünya ülkelerinde kullanılan sistemleri ilimizde de uygulamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.