İzmir’de Elektronik ücret toplama sistemi ihalesinin ardından geçiş sürecinde yaşanan olumsuzluklardan dolayı toplu ulaşım araçlarında başlanan Kağıt Bilet Uygulaması kalkıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğünden yağılan açıklamaya göre, toplu taşımacılıkta esas alınan 90 dakika aktarmalı ulaşım sisteminin mevcut temassız akıllı kartlarla devam edeceği, kağıt bilet uygulamasının ise 28 Haziran saat 21.00’da sona ereceği belirtildi.
Elektronik ücret toplama sistemi ihalesinin ardından geçiş sürecinde yaşanan olumsuzluklardan İzmirlilerin mağdur olmaması ve toplu ulaşım hakkını kesintisiz sürdürebilmesi için başlatılan kağıt bilet satışının 19 Haziran’da biteceği açıklandı. ESHOT Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bu tarihten sonra kağıt bilet satışı yapılmayacağı, satın alınan kağıt biletlerin ise 28 Haziran saat 21:00’a kadar geçerli olacağı belirtildi. ESHOT Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 90 dakika aktarmalı ulaşım sistemine ilişkin kriterler de hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:
Şehir merkezinde 90 dakika içinde ilk binişi takiben ikinci ve sonraki tüm binişler ücretsizdir. Şehir merkezinden ilçelere 90 dakika içinde yapılan ulaşımda ilk biniş için şehir içi tarife uygulanmaktadır.
İlçelerden şehir merkezine yapılan ulaşımda ise; ilk binişte ilçe tarifesi uygulanmakta olup, ikinci ve sonraki binişler şehir merkezinde ücretsizdir.