Almanya Enerji Ajansı (DENA) Yönetim Kurulu Başkanı Stephan Kohler ve Siemens şirketi Yönetim Kurulu üyesi Michael Suess, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de temaslarda bulundu. Tacik Devlet Başkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı İmamali Rahman, Almanyalı konuklarını kabul etti. Görüşmede, enerji alanındaki işbirliği ve yeni teknolojilerin ülkeye getirilmesi konuları değerlendirildi. Ayrıca, Almanya'nın önde gelen şirketlerinin Tacikistan'daki enerji projelerinde yer almalarına ilişkin konuda görüş alışverişinde bulunuldu. Enerji işbirliğinde hidroelektrik santrallerin yapımı ve onarımı, alternatif enerji kaynaklarından istifade etmenin yolları gündeme geldi.
Devlet Başkanı Rahman, Almanya'yı güvenilir ortak olarak gördüklerini kaydederek, özellikle enerji alanındaki işbirliğinin gelişeceğine inandığını kaydetti.
Michael Suess, Tacikistan'ın enerji sistemi ve hidroelektirk santrallerinin teknolojik yönden geliştirilmesi konusunda yardım etmeye hazır olduklarını kaydetti. Alman işadamı, Tacikistan'da irtibat ofisi açacaklarını ifade etti.
Alman Enerji Ajansı Başkanı Kohler ise konuşmasında, Tacikistan'daki enerji kaynaklarının verimli kullanılması için yatırıma hazır olduklarını belirtti.