TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübünün kuruluşunun 50. yıl dönümü kutlandı.

2 Ağustos 1967 tarihinde kurulan bordo-mavili kulüpte, ilk olarak 10.00'da Atatürk Alanı'na çelenk konuldu ve ardından Sülüklü Mezarlığı'nda anma töreni gerçekleştirildi.

Sabahki etkinliklerin ardından saat 19.30'da Şenol Güneş Kompleksi'nde başlayan kutlama programında konserler, halk oyunu, kolbastı gösterileri, havai fişek ve ışık şovu yapıldı.


- Usta, taraftarlara seslendi


Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, kutlama programı öncesinde taraftarlara seslendi.

Usta, kulübün 50. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, "Trabzonspor'un 7 şampiyonluğunu ve onlarca kupasını doya doya gördük. Trabzonsporlular, gençler, daha nice 50 yıllar yaşayacak bu muhteşem markanın altında bizler sadece ve sadece hizmetkarız. Niceleri geldi geçti elbette bizler de gelip geçeceğiz ama bu sene bizim için özel bir yıl. Hepinizden istirham ediyoruz bu sene takımımıza sahip çıkalım, kenetlenelim. En ufak ayrımız gayrımız olmasın ve 50. yılımızı şampiyonlukla taçlandıralım." ifadelerini kullandı.


- 50. yıl pastası kesildi


Başkan Muharrem Usta'nın konuşmasının ardından Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, takım kaptanı Onur Recep Kıvrak, Trabzonspor'a hizmet etmiş eski futbolcuların katılımıyla 50. yıl pastası kesildi.

Trabzonspor taraftarları, daha sonra bordo-mavili takımın efsane oyuncularını bulundukları tribüne çağırarak sevgi gösterisinde bulundu.


- Erdoğan'dan kutlama mesajı


Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kutlama mesajlarını taraftarlara okuyarak kendilerine teşekkür etti.

Daha sonra Trabzonspor'un görüşmelere başlandığını duyurduğu ancak sezon açılışına yetişemeyen Burak Yılmaz'ın bugün bordo-mavili taraftarlara seslendiği video skorborddan taraftarlara izlettirildi.

Taraftarlar, Burak Yılmaz'ın videosunda sözlerinin ardından alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu.


- Tribünler doldu


Trabzonspor taraftarları, 50. yıl kutlamalarının yapıldığı organizasyona büyük ilgi gösterdi.

Bordo-mavili taraftarlar, İspanya'nın Deportivo Alaves ile oynanacak hazırlık maçının da yer aldığı etkinlikte 41 bin 461 kişilik kapasitesi bulunan stadyumda tribünlerinin büyük bölümünü doldurdu.


- 3 yeni transfer, taraftarlarla buluştu


Kutlamaların ardından Trabzonspor ile Deportivo Alaves hazırlık maçı için sahaya çıktı. Bordo-mavili futbolcular, tribünlerdeki taraftarlara bu sırada futbol topu dağıttı.

Trabzonspor'un 50. kuruluş yıl dönümünde 3 yeni transfer de bordo-mavili taraftarların karşısına ilk kez çıktı.

İspanya'nın Celta Vigo takımından transfer edilen Belçikalı oyuncu Theo Bongonda, Milan'dan kadroya dahil edilen Juraj Kucka ve geçen sezon Eskişehirspor'da oynayan Kamil Ahmet Çörekçi, yeni transferler olarak bordo-mavili taraftarlarla buluştu.