Atakum Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından sokak canlılarının beslenmesi için oluşturulan mamamatikler temizlenerek yenilendi. 

CAN DOSTLARA YARDIM ELİ 
Sokak canlılarına yönelik besleme noktalarının sayısını çoğaltan Atakum Beldiyesi ekipleri 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü öncesinde yenileyerek temizlenmesini sağladı. Sokak canlılarının yaşam haklarını koruma amacıyla oluşturulan Atakum Belediyesi Sokak Canlıları Destek Ekibi Atakumlu vatandaşların yardımıyla ilçedeki can dostlara yardım eli uzatıyor. 

50’DEN FAZLA DESTEK NOKTASI

Atakum’un dört bir yanındaki 50’den fazla besleme noktasında sokak canlarına mama ve su desteği sağlayan ekip, sorumluluk bölgelerinde rastladıkları ve yurttaş ihbarları ile tespit edilen yaralı hayvanların tedavi edilmesini sağlıyor. Çeşitli sebeplerle yaralanan ya da hastalanan hayvanın lokasyon bilgisini öğrenen ekipler, durum tespiti yapmak için araçla yola çıkıyor. Ekipte yer alan veteriner sağlık teknikeri, desteğe ihtiyaç duyan sokak canlısını kontrol ettikten sonra  uygulanacak tedaviye göre kliniğe götürülmesine karar veriyor. Atakum Belediyesi'ne ait kentin dört bir yanında mamamatik, mini mama haznesi, besleme noktası ve besleme odağı gibi 50’den fazla destek lokasyonu bulunuyor.