Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde aşırı sıcaklar asfaltı eritti. Özellikle tatilcilerin kullandığı yolda eriyen asfalt, kazaya davetiye çıkarıyor.
Hava sıcaklığının öğle saatlerinde 38 dereceye ulaştığı ilçede, Kayaköy ve Ovacık mahallelerini birbirine bağlayan 4 kilometrelik karayolunda asfalt eridi. Yolun büyük bölümünde sıvılaşan asfalt, otomobilleriyle Kayaköy'ü ziyarete gelen tatilci ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Otomobillerine zift bulaştırmak istemeyen araç sürücüleri yolun mıcırlı bölümünü kullanırken, zeminden kalkan asfalt parçaları yolda yürüyenlerin ayakkabılarına yapıştı. Yolun virajlı ve eğimli bölümünde sıvılaşan asfalt ise kazalara davetiye çıkarıyor. Asfaltın eridiği bölümlere hızlı giren otomobiller yavaşlamakta zorlanıyor.
Kayaköy'den Ovacık Mahallesi'ne motosikletle seyreden bir tatilci, Denizli'den tatil için Fethiye'ye geldiğini belirterek, yolun araç sürüleri için tehlike oluşturduğunu söyledi. Kaza tehlikesi atlattıklarını anlatan tatilci, "Yol resmen akmış. Şarampole yuvarlanıyorduk son anda durduk. Çoğu insan bu yolu ilk kez kullanıyor. Yol bu haliyle kalırsa kazalar olur" dedi.
Yolu her gün motosiklet ve otomobille Darboğaz Plajı'na yüzmeye giderken kullandığını aktaran Aksel Gökdere de "Erime başladığından bu yana, yolda kaymalar ve kazalar oluyor. Bir arkadaşımın motosikletten düştüğünü biliyorum. Buranın yerlisi durumun farkındadır, ancak yolu kullananların çoğu tatilci. Son birkaç gündür sıcaklar arttı. Daha da artma ihtimali var. Yine de sıcakta kendini bu kadar salan, eriyen bir asfalt olmamalı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI