Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Pakistan’ın Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi. Buluşma öncesinde Bakan Demircan, hastane içerisinde bulunan sergiyi gezdi. Demircan, 16.30’da Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif’i hastane bahçesinde karşıladı. Bakan Ahmet Demircan ve Şahbaz Şerif yaklaşık 45 dakikalık görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan "Kendilerine ‘hoş geldiniz’ diyorum. Yaptığımız bu görüşme fevkalade bir çalışma oldu. Pakistan’la işbirliğimizin gelişmişlik seviyesini daha da yukarı çıkaracak bir çalışmada bulunduk ve geleceğe dönük projeler konusunda çalışma gruplarımız oluşuyor. O çalışma gruplarının üzerinde anlaşacakları sağlıkla ilgili özellikle bu ayın sonuna doğru Lahor’da gerçekleşecek olan fuar vesilesiyle inşallah gitmeye çalışacağım. Orada imza altına alınacak Pakistan’la olan işbirliğimiz geleceğe güçlü bir şekilde devam edecek. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Görüşmenin ardından konuşan Şahbaz Şerif ise, “Değerli Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bize ev sahipliği yaptığı için son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bugüne kadar ellerini üzerimizden hiç eksik etmediler. Bundan sonrası için çok önemli projelere imza atabileceğimizin başlangıcının böylelikle ilk adımını atmış olduk. Zaten bu güne kadar gerek hastanelerimiz olsun gerek hastane sağlık personelimizin eğitimi olsun her türlü aşamada bizlerle birlikte oldular ve desteklerini hiç eksik etmediler. Bunun sonrasında da olduğu gibi Pakistan Türkiye işbirliğini ve kardeşliğini çok daha değerli noktalara getirecek olan ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra hediye takdiminin ardından konuk Başbakan hastaneden ayrıldı.