Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Türkcell Tekerlekli Basketbol Takımını konuk eden Muş Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 62-58’lik skorla rakibini yenerek, maçı Afrin’deki Mehmetçik ve şehitlere armağan etti.

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Muş Bedensen Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Türkcell Tekerlekli Basketbol Takımını evinde ağırladı. Atatürk kapalı spor salonunda karşı karşıya gelen takımlar kıyasıya ter döktüler. Çekişmeli geçen maçta gülen taraf ev sahibi Muş Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oldu. Son periyotta rakibini 62-58’lik skorla geçen ev sahibi Muş Bedense Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2 puanı hanesine yazarak ligde kalma mücadelesini devam ettirdi. Maç sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takım Kaptanı Özkan Bozkurt, maçın kendileri için çok önemli bir olduğunu söyledi. Lige tutunabilmek için mutlaka kazanmaları gerektiğini hatırlatan Bozkurt, "Biz Muş’ta Bedensel Engelliler Takımı olarak çok zor şartlarda mücadele veriyoruz. Ligde kalmak için bu maçta çok mücadele ve emek sarf ettik. Emeklerimizin karşılığını aldık, ama ilimizde bedensel engelliler takımı olarak 1. Ligde oynayan tek takımız. Muş’un en geri kalmış il olarak bilindiğini herkes biliyor. Biz buna rağmen Muş Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı olarak bu maçı Afrin’de şehit olan askerlerimize, gazilerimize armağan ediyoruz. Askerlerimiz bilsinler ki; bu vatan onlar sayesinde ayakta. Şehitler hiçbir zaman ölmez, vatan bölünmez. Bu vatan hepimizin, askerlerimizin. Gerekirse bizde kanımızla, canımızla bu vatan için savaşmaya hazırız, Allah askerlerimizin yar ve yardımcıları olsun. Şehitler hiçbir zaman ölmez, kalbimizde yaşıyor" dedi.

"Bu maçı askerlerimize, şehitlerimize armağan ediyoruz"

Muş ilinde sadece tek takım olarak mücadele ettiklerini ifade eden Muş Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takım Kaptanı Özkan Bozkurt, "Buna rağmen hiçbir desteğimiz yok. Genelde bu ligde oynayan takımların sponsorları var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tekerlekli Basketbol Takımının hem Türkcell hem de belediye arkalarında, onların sponsorluğunda geliyorlar. Buraya 12-13 sporcuyla geliyorlar, bizler ise sahaya altı sporcu ile çıkıyoruz ve emeğimizin karşılığını tam olarak alamıyoruz, çünkü sporcu eksik, imkanlar eksik, bize destek yok, ama buna rağmen yüreğimizi ortaya koyup bu maçı kazandık. Bu maçı askerlerimize, şehitlerimize armağan ediyoruz" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Türkcell Tekerlekli Basketbol Takımı Antrenörü Orçun Kavalı ise, "Bugün Muş deplasmanındaydık. Türkiye Liginde 1. Ligde oynuyoruz. Bugün ikinci maçımız olan Muş deplasmanına geldik. Maçın sonucu; kaybettik, kötü oynadık. Almamız gereken bir maçtı, üzgünüz. Muş’a ilk defa geldik, Muş’u gördük, Muş’un yokuşunu gördük, güzel bir deplasman oldu. Yenildik ama güzel anılarla buradan geriye gidiyoruz. Bundan sonraki maçlarda Muş’a da, kendi takımımıza da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.