Şanlıurfa’da bir grup öğretmen ve öğrenci tarafından yapılan okul kütüphanesi, vatandaşlardan kitap bağışı bekliyor.

Siverek ilçesinde Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi öğrencileri, kısıtlı imkanlarla yapılan kütüphanelerine kitap desteği verilmesini istiyor. Okulun boş bir sınıfının kütüphane olarak düzenlenmesinin ardından bazı duyarlı vatandaşların kitap bağışında bulunduğu fakat yetersiz olduğunu ifade eden okulun öğrencileri, bağışın arttırılmasını bekliyor.

Okul Müdürü Mehmet Ali Baturalp, kütüphanenin kendi imkanlarıyla kurduklarını belirterek, "Maalesef kütüphanemizde kitap bulunmuyor ki bu vesileyle bir kampanya başlattık. Kitaplarınızı evde tozlanmaya mahkum etmeyin, onları bizlere gönderin, öğrencilerimiz yararlansın. Eğer kütüphanemize kitap kazandırabilirsek her hafta belirli saatlerde okuma saati yapacağız. Bu kitap okuma saatleriyle öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak öncelikle hedeflerimiz arasında bulunuyor" dedi.

Toplumun kitap okumaktan uzaklaştığını dile getiren Baturalp, "Bir nebze olsa bu küçük yaşlardaki çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak gerekiyor. Okumayan bir millet geçmişini, kültürünü ve tarihini bilemez. Bizler de en azından öğrencilerimiz tarih ve kültürlerini kitap okuma vesilesiyle öğrenmiş olur diye düşündük. Hayırsever iş adamlarımızdan ve vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz" diye konuştu.

10’uncu sınıf öğrencisi Merve Yılmaz, kütüphanenin okulda el birliğiyle kurulduğunu söyleyerek, "Güzel bir kütüphanemiz var ama el birliğiyle açtığımız kütüphanede kitaplarımız eksik. Sizlerinde yardımlarınızla eksikliklerimizi tamamlayacağız. Bu yüzden kitap yardımlarınızı bekliyoruz, lütfen bize destek olun" ifadelerini kullandı.

12. sınıfta eğitim gören Berivan Karakeçili de, "Kütüphanede olması gereken kitaptır, o da eğitimin temelidir. Maalesef eksiklerimiz var bu konuda, kitap yardımı bekliyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 250 öğrencisi bulunan okuldaki öğrenciler, iş adamları ve duyarlı vatandaşlardan kitap desteği bekliyor.