MARMARA Depremi'nden en fazla etkilenen ilçelerin arasında yer alan İstanbul Avcılar'da yüzde 8 oranında hasar gören Mustafa Kemal Paşa Camii'nin yıkılarak yenilenmesi amacıyla çalışmalar son aşamaya geldi. Belediyenin 588 metrekarelik arsayı bedelsiz devretmesi ile caminin Ramazan ayı gelmeden boşaltıldıktan sonra yıkılabileceği belirtildi.
Mahallede 1985 yılında yaptırılan yaklaşık 1500 kişinin aynı anda ibadet edebildiği Mustafa Kemal Paşa Camii'nin 16 yıl önceki depremden etkilendiği belirlendi. Tehlikeye rağmen cami bugüne kadar ibadete açık tutulurken, yıkılarak yerine yapı tekniğine uygun 3 bin kişilik yeni cami için yapılması konusunda sürdürülen çaba sonuç verdi. Yeni cami için ortaya çıkan arsa sorunu konusunda Avcılar Belediye Meclisi, geçen Ocak ve Şubat ayında yaptığı toplantılarda oybirliği ile kuruma ait 588 metrekarelik arsanın bedelsiz olarak Diyanet İşleri Başkanlığı adına İlçe Müftülüğü'ne tahsisine karar verdi. CHP'li Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, mahalleye giderek, Avcılar Müftüsü Ömer Erden ve cami derneği yöneticileri ile görüştü. Başkan Benli, okul, hastane, cami gibi kamuya açık yerlerin depreme uygun yapılar olması gerektiğini, yeni cami için gereken arsayı bedelsiz tahsis ederek üzerlerine düşen görevi mecliste oy birliği ile karar alarak yerine getirmekten mutlu olduklarını söyledi. Müftü Erden, arsa devri konusundaki karar nedeniyle Başkan Toprak'a teşekkür etti. 
Avcılar'daki depremden etkilenen 500 kişi alabilen 39 yıllık Merkez Camii, 15 Nisan 2011 tarihinde ibadete kapatıldıktan sonra yıkılarak yerine 6 bin kişi kapasiteli 3 katlı ibadet yeri yapımına başlanmıştı. 300 araçlık otoparkı bulunan 'Külliye' konumundaki caminin bodrum ve zemin katı tamamlandı, üst katlarında çalışma henüz tamamlanamadı.

FOTOĞRAFLI