Bodrum belediyesi tarafından 7 haftadır Bodrum’un koylarında gerçekleştirilen deniz dibi temizliği Ortakent-Yahşi limanında devam etti.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da katıldığı deniz dibi temizliğinde, denizden yaklaşık 1 ton çöp çıkartılırken, gerçekleştirilen deniz dibi temizliğine 10 dalgıç katıldı. Bodrum Belediyesi temizlik işleri çalışanları ve dalgıçlarının katıldığı deniz dibi temizliği sualtı kameraları tarafından kaydedilirken, yaklaşık 2 saat süren deniz dibi temizlik çalışmasında, denizden otomobil lastikleri, plastik borular, tekne malzemeleri, içki şişeleri, plastik şişeler, bahçe çöpleri gibi yaklaşık 1 ton çöp çıkartıldı.
Temizlik çalışmalarını yerinde izleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başlattıkları projeye vatandaşlarında destek verdiğini belirterek "Vatandaşlarımız her geçen gün daha çok bilinçleniyor. Bu bölge gayet temiz gözüküyor. Halkımız kolay yolu seçip denize çöp atmamışlar. Bu bizi mutlu etti” derken, bu senden itibaren Bodrum Yarımadasında bulunan halk plajlarının Bodrum Belediyesince yönetileceğini belirterek şunları söyledi;
"Mümkün olduğu kadar halkın toplu olarak denize girdiği plajlara belediye olarak şezlong ve şemsiye koymayı planlıyoruz. Bu kaostan vatandaş da, otelciler de sıkıldı. Milli emlak gelir elde edeceğim diye vatandaşla otelciyi, hatta vatandaşlarla belediyeye zor durumda bırakıyor. Elimizden geldiği kadar vatandaşların toplu olarak denize girdiği bölgelerde bu çalışmaları yapıp halka açacağız. Bu kötü konuşmalar ifadeler ortadan kalksın istiyoruz”
Deniz dibinden çıkartılan yaklaşık 1 ton çöp türlerine göre tartılma işlemlerinin ardından Bodrum çöplüğüne götürüldü.