Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Çorum’un kardeş şehri olan Beja Belediye Başkanı ImedMessi ile bir araya geldi.
5. Antalya Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’na katılan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, fuarda Başkan Messi ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi.
Yabacıoğlu, “Aynı dini, aynı kültürü paylaştığımız Tunuslu kardeşlerimizi yüzyıllardır süren kardeşliğimizi pekiştirmek ve dostluğumuzun daim olması için Çorum’a davet ettik. Yakın zaman içerisinde de Tunuslu kardeşlerimizi Çorum’da görmeyi arzu ediyoruz” dedi.
Türkiye’nin uluslararası fuarlarından olan Antalya City Expo’ya yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda belediye başkanının da katıldığını kaydeden Ahmet Yabacıoğlu, “Çorum Belediyesi, son yıllardaki projeleri ve yaptığı çalışmaları ile örnek alınan bir belediye haline geldi. Kardeş kentimiz Beja ile de bu yönde bir görüşmemiz oldu. Beja’nın Belediye Başkanı ImedMessi, Çorum’un gelişmiş bir şehir olduğunu, Çorum’un tecrübelerinden yararlanmayı, Çorum Belediyesi’nin de kendilerine teknik anlamda destek vermesini beklediklerini ifade ettiler. İnşallah önümüzdeki günlerde belediyemizden bir heyet Beja’ya giderek orada yapılması düşünülen çalışmaları yerinde inceleyecek. Çorum’un birikimlerini Beja’ya aktaracağız” diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, bu yıl yapılacak olan 35. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali kapsamında “Tunus Gecesi” düzenlemeyi düşündüklerini söyledi.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Tunus halkı ile işbirliğine gidilmesi hususundaki önerileri doğrultusunda Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’nün bir heyetle Beja’ya giderek görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Yabacıoğlu, “Orada kardeş şehir protokolü imzalamıştık. Bundan sonra ilişkilerimizi daha da artırmak arzusundayız. Bunun ilk adımı olarak da Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali bünyesinde bir gece düzenleyeceğiz. Bejalı kardeşlerimizi Çorum’da misafir edeceğiz. İnşallah ilişkilerimiz daha da artacaktır” ifadelerini kullandı.