Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Ramazan ayına az bir zaman kala sıklaştırdıkları doğa yürüyüşlerinde rotalarını bu kez Kürtün’ün Damlıköy köyüne çevirdi.
Kulüp üyesi 17 sporcu, yemyeşil doğası ve her yeri kaplayan sapsarı çiçekleriyle etrafını çevreleyen ormanın arasında kalan Damlıköy köyüne doğa yürüyüşü düzenledi.
Erikbeli Yaylasına kadar araçlarla gelen ve yürüyüşe buradan başlayan sporcular yörede Zifin Çiçeği olarak adlandırılan sarı renkli çiçekler ve Orman Gülü çiçeklerinin arasından Sazalanı Mesire Yerine ulaştı. Burada kısa bir süre dinlenip çiçeklerin arasında fotoğraf çektiren sporcular daha sonra ormanlık alandan zaman zaman sisli kaplı bölgeden Damlıköy köyüne ulaştı.
Özkürtün Beldesi eski Belediye Başkanı Yakup Turgut ve Orhan Köse’nin rehberliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte köyün içerisinde otantik mimariyle yapılmış evlerle ve tüm köyü kaplayan sarı ve beyaz çiçeklerin arasında fotoğraf çektiren sporcular, ormanlık alanda yemek molası verdikten sonra köyün mahallelerini gezerek ters istikametten Sazalanı Mesire Yerine ulaştı ve toplam 14 kilometrelik parkuru tamamladı.
Kulüp Başkanı Mustafa Akbulut, Damlıköy bölgesinde hemen hemen her yıl mutlaka yürüyüş düzenlediklerini, kulüpteki fotoğrafçıların bu bölgeyi bu dönemde özellikle istediklerini belirterek, “Gümüşhane’nin doğal zenginliklerini ve güzelliklerini yıllardan beri geziyor, fotoğraflıyoruz. Her yıl gittiğimiz yerlerde bile değişik mevsimlerde değişik güzelliklerle karşılaşıyoruz. Damlıköy bu bölgenin en güzel köylerinden birisi. Adeta yeşil bir halının üzerinde yürüyormuşçasına bir coğrafya var.” dedi.
Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle bugüne kadar 2 haftada bir yaptıkları etkinlikleri haftada bir olarak gerçekleştirmeye başladıklarını belirten Başkan Akbulut, “Gitmediğin yer senin değildir” parolasıyla yaklaşık 10 yıldır Gümüşhane’yi dağ tepe demeden arşınladıklarını söyledi. Bu hafta gerçekleştirdikleri etkinliğe ilk kez katılan sporcuların olduğunu fakat karşılaşılan manzaranın tüm sporcuların yorgunluğunu aldığını belirten Akbulut, Gümüşhane’de yaşayan herkesi doğayla buluşmaya ve keşfe davet etti.