Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Fikir Meclisi toplantısı kapsamında bir araya geldiği Güzelyurt Mahallesi Site Yöneticileriyle fikir alışverişinde bulundu.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında her ay yapılan Fikir Meclisi toplantılarının 6’ıncısı Güzelyurt Mahallesi Site Yöneticilerinin katılımıyla Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Başkan Çerçi’nin yanısıra Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Şule Uygur, Can Mercül, Saniye Altay ve belediyenin birim müdürleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel, Fikir Meclisi adı altında yapılan toplantıların 6’ncısını Site Yöneticileriyle yapmak istediklerini ifade ederek, “Bu toplantılarımız, sizlerin şehre dair yenilikçi fikirlerine başvurduğumuz toplantılar. Bu şekilde yürütmenin, icranın başındaki güç olarak, şehirdeki diğer paydaşlarımızın önerilerini, fikirlerini icrayla yürütmeye aktarmak istiyoruz. Fikir Meclisi olarak da bu kez Site Yöneticileri ile yani sizlerle biraraya geldik. Özellikle Yunusemre İlçesi olarak Sitelerin bizim ilçemizde çok büyük bir yeri var, ayrı bir önemi var. Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu sizlerin başkanı olduğunuz sitelerde yaşamaktalar. Dolayısıyla sizlerin fikir ve görüşlerinizi almak, sorunlarınız varsa onlara çözüm bulmak istiyoruz.” dedi.
“YUNUSEMRE İÇİN BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR”
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise, Fikir Meclisi toplantısına katılan site yöneticilerine hitaben yaptığı konuşmasında 13 aylık Yunusemre Belediyesinin kurulum aşaması ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Çerçi şöyle konuştu:
“Biz göreve gelirken büyük hedeflerle geldik. Yunusemre’ye bir kimlik kazandırmak, yeni bir şehir kurmak için yola çıktık. Yunusemre, Manisa’nın son 30 yılda gelişen ve şu an en büyük ilçesi konumunda. Manisa’nın gelişen yüzü, batıya açılan penceresi konumunda olan Yunusemre ilçemiz, sanayisi, üniversitesi içinde olan 205 bin nüfuslu büyük ilçe. Bu şehre, bir kent merkezi kurmak istiyoruz. İçerisinde kentin çarşısı, alışveriş alanları, sosyal alanları bulunan bir kent merkezi kurmayı hedefliyoruz. 300 bin metrekare kilit parke taşı ihalesini yaptık. Mahallelerimize bu kilit parke taşlarını döşemeye başlıyoruz. Özelikle Muradiye ve Güzelyurt Mahallelerinde bu taşları döşemeye önümüzdeki günlerde başlayacağız. Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da birçok hedeflerimiz var. Büyük kültür merkezleri yapmak ve içini de fiziki olarak tam anlamıyla doldurmak ve faal bir şekilde kullanmak için uğraşacağız. Çok büyük hedeflerle bu şehre, bu şehrin geleceğine, imarına, inşasına, sosyal-kültürel hayatına ve şehircilik bilincine sahip olması noktasında önemli hedeflerle yola çıktık.”
“SİZLERİN FİKİRLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”
Her kesimin fikirlerine önem verdiklerini bunun için de Fikir Meclisi adı altında toplantılar yaptıklarını ifade eden Başkan Çerçi, “Şimdi de sizleri dinleyeceğiz, şehrimizin eksiklerini, yapılmasını gerekenleri ve sizlerin bu yöndeki taleplerini alarak, bu yönde çalışmalar yapacağız. Sizlerin verdiği güzel fikirler bizlerin ufkunu daha da açacaktır. Bu açından sizlerin fikirlerini ve düşüncelerini önemsiyoruz. Toplumun düşündükleri bizim için önemli.” diye konuştu.
Belediye Meclisi Salonun ihtiyaç olması halinde herkese açık olduğunu belirten Başkan Çerçi, “Şuan içerisinde bulunduğumuz bu salon hepimizin. Burada istediğiniz zaman toplantılar yapabilirsiniz. Ne zaman ihtiyacınız olsa, bu kapı sizlere her zaman açık olacaktır. Okullarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız her türlü toplantılarında Meclis Salonumuzu kullanabilirler. Meclis Salonumuzun kullanımı karşısında hiçbir şey talep etmiyoruz." dedi.
SİTE YÖNETİCİLERİ TOPLANTIDAN MEMNUN AYRILDI
Güzelyurt Mahallesi Site Yöneticilerinin fikir ve görüşlerinin alındığı toplantıda, mahallenin sorunları da masaya yatırıldı. Toplantıda bir bir söz alan Site Yöneticileri, “İşte şehri yönetmek buna denir.” diyerek kendilerinin fikir ve görüşlerini alan, sorunların çözüm noktasında ilgili birim müdürlerine talimat veren Başkan Çerçi’ye teşekkür ettiler.