Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ağrı’da bu yıl 5’incisi düzenlenen çalışma toplantısına katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışma toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yanı sıra, Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve kamu kurum müdürleri katıldı. Programda konuşan Bakan Kaya, bu toplantının 5’ncisinin Ağrı’da yapıldığını ve bundan önce Bursa, Diyarbakır, Antalya ve Denizli illerinde değerlendirme toplantıları yaptıklarını söyledi. Bakan Kaya, bu toplantıların amaçlarının yapılan hizmetlerin yerinde incelendiğini ve hizmetlerin detaylı bir şekilde planlanmasını beklediklerini belirtti.

Yapılan çalışmalarda hedeflerinin rehberlik ve tecrübe paylaşımı olduğunu dile getiren Bakan Kaya, “Görev yapan gözlemcilerimiz bakanlık merkez ve taşra teşkilatı arasında da aynı zamanda bir köprü vazifesi görmektedir. Saha ziyaretlerinde hem sunulan hizmetlerimizi hem mekânlarımızı, hem hizmet sunan personelimizi ve hizmet alan vatandaşlarımızı gözlemleyerek yapıyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumların personeller tarafından ziyaret edildiğini vurgulayan Bakan Kaya, ekiplerin şehit ve gazi ailelerini de ziyaret ettiğini kaydetti. Bakan Kaya, “Ağrı ilinde erken yaşta evlilikler Türkiye ortalamasının bir hayli üstünde yaklaşık ülke ortalamasının 4 kat üstündedir. Bunun içinde çok kapsamlı ve detaylı bir çalışmayı Ağrı ve doğu illerimizde başlatıyoruz. İnşallah bu konuda da bölgeye özgü etik ve eğitim çalışmaları gerçekleştireceğiz. Hedefimiz bu oranı inşallah sıfıra indirmektir. Diğer kurumlarımız ile birlikte valiliklerimiz, belediyelerimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile iş birliği içerisinde evlilik öncesi eğitim programlarımıza aile eğitim programlarımızda yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.