Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi, kültürel ve sportif aktivitelerle de her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlayan Doğu Karadeniz'de yaz sezonu için yapılan rezervasyonlar yoğunlaştı. Ilıman iklimi, turistik pansiyonları ve yöresel lezzetleriyle dikkati çeken Doğu Karadeniz, iş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerin başında geliyor.



Doğu Karadeniz Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Doğu Karadeniz'in birçok önemli turizm değerine sahip olduğunu söyleyerek "Türkiye'de olduğu gibi bölgemizde de turizm son yıllarda çok önemli bir sektör oldu. Bu kapsamda da ilimizde turizmi geliştirmek ve turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için çalışmalar yapmaktayız." dedi.

GELECEK VADEDEN İLÇELER

Gürkök, turizmi ilçelere yaymak adına da çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını ifade ederek "Bu kapsamda alt yapı çalışmalarımızı ve projelerimizi tamamladıktan sonra bizler üzerimize düşen görevleri yapacağız. O nedenle gelecek vadeden ilçelerimizi de turizm noktasında harekete geçirme gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

EKİME KADAR YOĞUN TALEP

Turizmde ulaşımın önemine de değinen Gürkök, şunları kaydetti:

"Ulaşım, turizm potansiyelini artırmak açısından son derece önemli. Bölgemize uçak seferleri, birçok ülkeden direkt olarak gelirse ve sayısı çoğalırsa bölge turizmine o kadar katkısı olacağına inanıyorum. Bu kapsamda da çalışmalarımız devam ediyor. Mayıs ayından itibaren değerlendirme yaparsak sezonun iyi geçeceğini ve ekim ayına kadar yoğun taleple karşılaşacağımızı düşünüyorum. Biz hizmet sektörüyüz ve hizmetimizi en iyi şekilde yapıp bölgemize gelen yerli ve yabancı turistlerimizi, bölgemizden gülen yüzlerle uğurlayacağız."