RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Çaykur Rizespor'a konuk alan Galatasaray'ın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica maçının ilk 11'ine göre 2 değişikliğe gitti. 

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Benfica maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

Benfica maçına ilk 11'inde başlayan Denayer ve Bilal Kısa, Çaykur Rizespor müsabakasında yedekler arasında yer alırken, Umut Bulut ve Yasin Öztekin ilk 11'de forma şansı buldu. Ligde son oynanan Eskişehirspor maçında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Wesley Sneijder de ligde yeniden formasına kavuştu.

Sakatlıkları nedeniyle Rize'ye getirilmeyen Lionel Carole, Hamit Altintop'un yanı sıra Tarık Çamdal, Koray Günter ve Jem Paul Karacan kadroya giremedi.

Karşılaşmaya, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Kadir Balta, Olcan Adın, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Podolski, Umut Bulut ve Burak Yılmaz ilk 11'i ile başlayan sarı-kırmızılıların yedek kulübesinde ise Cenk Gönen, Bilal Kısa, Jose Rodriguez, Sinan Gümüş, Semih Kaya, Emre Çolak ve Denayer yer aldı.

Bu arada, sarı-kırmızılı kafile geniş güvenlik önlemleri altında maçtan iki saat önce kara yolu ile Trabzon'dan Rize'ye maçın oynanacağı Çaykur Didi Stadı'na geldi.

 

- Burak-Umut ikilisi 7 hafta sonra birlikte 11'de

 

Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda oynanan Torku Konyaspor karşılaşmasına ilk 11'de başlayan Burak Yılmaz ve Umut Bulut, 7 maç sonra yeniden birlikte 11'de sahaya çıktı.

Ayrıca Hatay'da trafik kazasında hayatını kaybeden kuzeninin cenaze töreni katıldıktan sonra bugün Trabzon'a gelerek, kafileye dahil olan Selçuk İnan, maça ilk 11'de başladı. 

 

- "Atmacalar"da 3 değişiklik

 

Çaykur Rizespor'da ligde son oynanan Kayserispor maçının 11'inde 3 değişikliğe gidildi.

Yeşil-mavili ekibin teknik direktörü Hikmet Karaman, Tuszynski, Makiadi ve Deniz Kadah'ın yerine Ahmet İlhan, Koray Altınay ve Chevalier'e sarı-kırmızılılar karşısında forma verdi. Koray Altınay, Kayserispor karşısında sarı kart cezası nedeniyle görev alamamıştı. Deniz Kadah bu sezon ilk kez bir maçta yedek kulübesine oturdu. 

 

- Tribünler boş kaldı

 

Çaykur-Rizespor-Galatasaray karşılaşmasında Çaykur Didi Stadı'nda ev sahibi ekibin tribünleri büyük ölçüde boş kaldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, ligde Akhisar Belediyespor ile yapılan maçtaki çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle, karşılaşmayı izleyen taraftarların passolig kartlarını bloke etmesi sonrası, bu bölümler doldurulamadı. "Cim Bom"a ayrılan 900 bilet tükenirken, ev sahibi ekibe ayrılan bölümdeki sarı-kırmızılı taraftarlar dikkati çekti.

Ev sahibi ekip sahaya ambulansların trafikte yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için "Yaşama yol ver. Hayat kurtarmaya sende yardımcı ol" yazılı pankart ile çıktı.