İZMİR'in Konak İlçesi'nde, farklı yerdeki bir ev ile kahveye düzenlenen silahlı saldırılarda 22 yaşındaki Sercan Karabaş öldürüldü, 12 kişi de çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla yaralandı. Polis, saldırganları belirleyip yakalamak için çalışma başlattı.
İlk saldırı dün saat 22.00 sıralarında Gültepe semti Ulubatlı Mahallesi 2 bin 475 Sokak'taki kahvede meydana geldi. Caddeden geçen plakası alınamayan bir otomobilden kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından av tüfeğiyle kahveye ateş edildi. Açılan ateşle kahvede oturan Ünal Karakaya (70), Ünal Koçak (59), Hasan Yılmaz (37), Ramazan Aker (46), Serdar Rencber ile yoldan geçen Cem Bal (17) ve Yıldız Bal (19) vücuduna isabet eden saçmalarla yaralandı. Saldırganlar hızla uzaklaştı. Saldırı sağlık ve polis ekiplerine bildirildi. Gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale ardından, yaralılar ambulanslarla Tepecek Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.
EVE DE ATEŞ EDİLDİ
Bu olaydan kısa bir süre sonra bu kez Esentepe Mahallesi 2740 Sokak'ta bulunan bir eve kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş edildi. Saldırganlar av tüfeğini bırakarak hızla kaçtı. Bu saldırıda sokakta bulunan Sercan Karabaş (22), Güney Karakuş (27), Hasan Karakuş (53), Yıldıray Işıkyol (34), Ferhat Çiftçioğlu (35) ve Ersan Tırpan (30) yaralandı. Buraya da çok sayıda polis ekibi ve TOMA sevk edildi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara çeşitli hastanelere kaldırdı. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Sercan Karabaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastanelere kaldırılan yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Polis ekipleri sokakta yoğun güvenlik önlemi alırken, 1 ay öncesine kadar oto tamirciliği yapan, son günlerde çalışmadığı belirtilen Sercan Karabaş'ın cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
Öte yandan Karabaş'ın cebinde av tüfeği fişeği bulundu. Olay yerinde bulunan boş fişekler ile av tüfeği üzerinde parmak izi çalışması yapan polis iki olayın birbiri ile bağlantılı olduğu üzerinde dururken, çevredeki güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüler incelemeye alındı. Polis saldırganları belirleyip yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI