Diyarbakırspor’un son dönemlerde yetiştirdiği en önemli futbolcuların başında gelen ve 10 sezondan beri Süper Lig’de forma giyen Burhan Eşer, memleketine olan vefasını her fırsatta gösteriyor.
Süper Lig’de maçların ertelenmesi üzerine kulübü tarafından verilen izni fırsat bilerek Diyarbakır’a gelen başarılı futbolcu, Spor Toto 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Yeni Diyarbakırspor’u ziyaret ederek şampiyonluk yarışında destek verdi. Seyrantepe Tesisleri’ne gelerek takımın idmanını izleyen Burhan, genel menajer İsmet Yılmaz ve teknik direktör Mustafa Ceviz’den takımın son durumu hakkında bilgi aldı.
TAKIMA BAKLAVA İKRAM ETTİ
İdmanın sonunda yeşil-kırmızılılara baklava ikram edip, hatıra resmi çektiren Burhan, kendisine ilgi gösteren futbolcularla bir süre sohbet ederek, Diyarbakırspor markasını hak ettiği yere getirmelerini istedi. Burhan, Diyarbakırspor’un kötü niyetli yönetimler yüzünden amatör lige kadar düştüğüne dikkat çekerek, Yeni Diyarbakırspor’un yeniden yapılanma ile kente heyecan getirdiğini söyledi.
“DİYARBAKIRSPOR İYİ YÖNETİLEMEDİĞİ İÇİN DİBE VURDU”
Diyarbakırspor’un üzerlerinde çok emeği olduğunu belirten Burhan Eşer, “Bu isim sayesinde buralara geldik. Şu an Süper Lig’de olması gerekirken, kötü yönetildiği için bu hale düştü. Diyarbakırspor kente yeniden heyecan kazandırdı. Yeni Diyarbakırspor’un maç sonuçlarını merakla takip ederek bilgi alıyorum. Bu sezon inşallah takımımız şampiyon olacak. Diyarbakırspor markası yeniden üst liglere çıkarsa inanıyorum ki, bizim gibi hatta bizden daha yetenekli futbolcular yetişecektir” dedi.