Haliliye Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların kurban keseceği ve satış yapılacak alanları belirledi.

Haliliye Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını daha temiz ve düzenli olarak kesmelerini sağlamak amacıyla ilçe merkezinde kurban satış ve kesim yerlerini belirledi. Belirlenen yerlerin dışında, satış ve kesim yapılmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Belirlenen kesim yerlerinde kesim kancası bulundurulacağı ve atıkların konulması için poşetlerin dağıtılacağı dile getirildi. Kurban kesim yerlerinin hijyeni ve temizliği de Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı personeller tarafından anlık olarak sağlanacak. Ayrıca, din görevlileri de kurban kesim yerlerinde hazır bulunarak vatandaşlara gerekli yardımda bulunacak. Kurban satış noktalarının temizliği ve kontrolleri Haliliye Belediyesi Temizlik ve Zabıta Ekipleri tarafından denetlenecek.

Haliliye ilçe merkezinde belirlenen kurban kesim yerlerinin, İmam Bakır Mahallesi dubleks evler karşısındaki boş alan, Sırrın İlköğretim Okulu kuzeydoğusunda bulanan boş alan, Yeşildirek Mahallesi Perşembe pazar yeri, Mehmet Akif Ersoy Caddesi Salı Pazarı, Yenisehir Vatan İlköğretim Okulu yanındaki Cumartesi Pazarı, İpekyol Mahallesi Davut Zeki Akpınar Lisesinin arkasındaki sağlık ocağının karşısındaki boş alan, Sancaktar Mahallesi TOBB Fen Lisesi karşısndaki boş alan, Süleymaniye Mahallesi sabit pazar yeri, Bahçelievler 100. Yıl Parkı, Ulubatlı Mahallesi Turgut Özal Parkının yanındaki pazarı yeri, Ertuğrulgazi Mahallesindeki Resulullah Camisinin yanı, Ahmet Yesevi Mahallesi Açıksu Caddesi sonundaki pazar yeri, Devteşti Mahallesi Mehmet Güneş Çorbaevi karşısındaki halı saha yanı, Şair Nabi Mahallesindeki Buluntu Hoca Parkı yanındaki pazar yeri, Yeşildirek Mahallesi Karayolları yanındaki halı sahanın bitişiğinde bulunan boş alan ve tüm oto ve halı yıkama iş yerleri olduğu belirtildi.

Haliliye ilçe merkezinde belirlenen kurban satış yerleri ise, Sırrın İlköğretim Okulu kuzeydoğusunda bulanan boş alan, Karşıyaka Mahallesi girişi otogara giden çevreyolu girişinin solunda bulunan boş alan,

Yeşildirek Mahallesi Karayolları yanındaki halı saha bitişiğindeki boş alan, Paşabağı Mahallesi Gümrük Müdürlüğü depolarının yanı, Şair Nabi Mahallesindeki Buluntu Hoca Parkı yanındaki pazar yeri, Devteşti Mahallesi İMKB Okulu arkasındaki boş alan, Eski İtfaiye merkezi yeri ve Bahçelievler 100’üncü Yıl park yeri ve semt pazar yeri olarak belirlendi.