Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Kahramanmaraş’ın Aksu Mahallesi’nde yaptırılan Keriman Çetinkaya Anaokulu’nun öğrencileri, ilk alışveriş merkezi deneyimlerini, yine bir Rönesans yatırımı olan Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde yaşadılar.
Rönesans Holding Onursal Başkanı Bekir Ilıcak tarafından 2009 yılında kurulan Rönesans Eğitim Vakfı’nca , Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Eğitime Yüzde Yüz Destek” kampanyası kapsamında, 8 derslik ve 150 öğrenci kapasitesi ile inşa edilerek, Kahramanmaraş Valiliğine bağışlanan okulun öğrencileri, Piazza’da unutulmaz bir gün geçirdiler.
Öğrencilerin hiç AVM’ye gitmediklerini öğrenen Piazza yöneticileri, okul yönetimi ile irtibata geçti. Piazza’ya davet edilen çocuklar, okul idarecileri ve öğretmenleri eşliğinde geldikleri AVM’nin kapısında palyaçoların neşeli sürprizleriyle karşılandılar.
FİLM İZLEDİLER,” PİZZACI SERTİFİKASI” ALDILAR
Gün boyu kendileri için hazırlanan programa katılan çocuklar, Cinemaximum’un geniş ve konforlu koltuklarında oturarak, vizyona girdiğinden bu yana çocukların büyük ilgisini çeken “Maymun Prens” adlı filmi izlediler. Anaokulu öğrencileri, kahkahalarla izledikleri filmin ardından Sbarro’daki Pizza Yapım Atölyesi’ne alındı. Çocuklar burada, Sbarro’nun ustalarının öğreticiliği ve denetimi eşliğinde pizza yapımını öğrenerek yaşamları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşadılar
Her zaman severek yedikleri pizzaların nasıl yapıldığını öğrenmekle kalmayıp aynı zamanda kendileri de pizza yapımına katkıda bulunan çocuklara “Küçük Pizzacı Sertifikası” verildi. Çocuklar, Sbarro’dan ikram edilen pizza menüleri ise neşe içinde yediler.
Rönesans Eğitim Vakfı’nın ilk kez AVM ile tanıştırdığı Keriman Çetinkaya Anaokulu öğrencileri, gün sonunda Piazza’nın hediyesi olan uçurtmaları ve kısa zamanda biriktirdikleri güzel anılarla, evlerine mutlu ve şen döndüler. Okulun yönetici ve öğretmenleri, minik öğrencilere yaşattıkları güzel gün için Rönesans Eğitim Vakfı ile Piazza AVM yöneticilerine teşekkür ettiler.