Tütünçiftlik Barbaros Mahallesi Sümer Sokak’ta ikamet eden vatandaşlar yaklaşık bir ay önce, özellikle geceleri ürkütücü sesler duymaya başladı. Sokağın hemen hemen her tarafına bakan mahalle sakinleri sesin kaynağını bulamadı.

Mahallelinin korkusu sevince döndü

Sesin kaynağı bir türlü bulunamayınca bu kez çevrede, yatır olduğu dedikodusu hızla yayıldı. Önceki gün gece saatlerinde seslerin artması üzerine, mahalle sakinleri yine aynı korkuyu yaşadı. İhbar üzerine olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri sesin geldiği alanda geniş çaplı bir araştırma başlattı. Seslerin bir binanın çatı katından geldiğini belirleyen ekipler, incelemelerini bu yönde yoğunlaştırdı. Duvarı kıran ekipler 3 tane baykuş ile karşılaştı.

“Yatır sanıp, dua etmeye gelenler oldu”

Günlerdir korkuya sebep olan sesin baykuştan geldiğini anlayan gençler büyük sevinç yaşadı, mahalle sakinleri de rahat bir nefes aldı. Bina sahibi Yaşar Elibol ise, "Yaklaşık 20 gündür bir horlamaya benzer sesler duyuluyordu ve çeşitli yorumlar yapılıyordu. Hiçbir şey çıkmadı, baykuş çıktı. Ben baykuş olduğunu anladım fakat inandıramadım. Mahalleli çeşitli yorumlar yaptı. Yok, ’Yatır var falan’ diye söylendi. Gece 2’de 3’de otobüsler gelip dua edip gidiyorlardı" dedi.

Gerekli çalışmaları yapan itfaiye görevlileri kırdıkları aralığı tahtalar ile kapattıktan sonra mahalleli de rahat nefes alarak evlerine dağıldı. Yakalanan baykuşların ise barınağa teslim edileceği öğrenildi.