Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 23’üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda grekomen güreşte şampiyon olan Niğdeli güreşçi Kadir Kuş ve üçüncü olan Ahmet Talhan Kacur’u altın ile ödüllendirdi.

Sporcuları tebrik eden Vali Şimşek, “Gerçekten ilimiz adına büyük bir başarıya imza atan sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. İlimizi ve bizleri gururlandırdılar. İlk defa ilimizde bir olimpiyat şampiyonu ve olimpiyat üçüncüsü çıktı. Şüphesiz ki bu başarı bizler için çok önemli ve değerlidir. İnanıyorum ki bundan sonra da ilimiz sporcuları daha büyük başarıları imza atacaktır. Bizde bu doğrultuda ilimizde gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Sporcularımıza her anlamda destek oluyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın sporla kaynaşmasına, sporla buluşmasına önem veriyoruz. İnşallah bu çalışmalar doğrultusunda ilimiz adına büyük başarılar elde edilecektir” dedi.

Niğde Valiliğinde düzenlenen ödül töreninde Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’ın yanı sıra sporcuların antrenörleri Beyazıt Bartan ve Selçuk Özbek’te hazır bulundu.