DÜZCE (AA) - İran'ın El Zahra Üniversitesi Rektörü Mahnas Mollanazari, Düzce Üniversitesi'ni (DÜ) ziyaret etti.

Türkiye'de düzenlenen İslam Ülkeleri Rektörler Forumu'na katılmak üzere ülkeye gelen El Zahra Üniversitesi Rektörü Mollanazari, DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ı makamında ziyaret etti.

DÜ Rektörü Çakar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çakar, DÜ'nün eğitim-öğretim faaliyetleri, yürüttüğü bilimsel projeleri ve bölgesel kalkınmaya olan katkılarıyla ilgili misafir rektöre bilgi verdiğini aktararak, "Güzel bir ziyaret oldu. İki üniversite arasındaki akademik, sosyal, kültürel ve bilimsel işbirliği imkanlarını konuştuk. Rektörümüz Mahnas Mollanazari, üniversitemizi beğendi ve üniversitemiz ile akademik işbirliği geliştirmek istediklerini söyledi. Onları burada ağırlamaktan mutluluk duyduk." diye konuştu.

Ziyaretin ardından Rektör Mollanazari ve aynı üniversitenin Yönetim ve Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Periçehr Hanaçi, üniversitenin kampüsünü dolaştı.

DÜ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) ile Düzce Teknopark'ı ziyaret eden Mollanazari, DÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ali Ertuğrul'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.