GÜMÜŞHANE (AA) - Vali Yücel Yavuz, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, her yıl Mayıs ayının ilk haftasının vatandaşlarda trafik bilinci oluşturmak, maddi ve manevi kayıpların önüne geçmek, trafik konusunda yaşanan sorunlar konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası olarak kutlandığını belirtti.

"Son 30 yılda teröre 40 bin kurban vermiş Türk milletinin, maalesef aynı süre zarfında trafik canavarına 200 bine yakın kurban verdiğini" vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Bu sebeple, ülkemizin en önemli sorunlarından birisinin de trafik güvenliği olduğu bir gerçektir. Son yıllarda gelişen ekonomimiz ve buna bağlı olarak yapılan yeni yollarımız, kavşaklar ve tünellerimiz trafik sorununa bir nebze olsun çare oluyor, sevindirici şekilde trafik kazalarının ve bu kazalar sonucunda kaybettiğimiz canların ciddi oranda azaldığını hep birlikte müşahede ediyoruz. Bu konuda tatmin edici sonuç almak ve trafik sorununun tam olarak çözülmesi, yapılan yatırımların ve yollarımızın kalitesinin artmasının yanı sıra insanlarımızın bu konuda gösterecekleri hassasiyet ve dikkatle sağlanacaktır."

Yavuz, hafta boyunca okullarda, kurumlarda ve basında yapılacak bilinçlendirici etkinliklerin büyük önem arz ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bizler, kendimiz için olduğu kadar başkalarının güvenliği için de trafik konusunda duyarlı olmak zorundayız. İhlal ettiğimiz trafik kuralı nedeniyle, eğer bir yakınımıza veya tanımadığımız masuma zarar gelirse, bunun vicdan azabından ömür boyunca kurtulamayacağımızı unutmamalıyız. Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası münasebetiyle vatandaşlarımızın sağlıklı ve kazasız günler geçirmesini temenni ediyorum. Karayolu ve trafik çalışanlarımıza başarılar diliyorum."