MASKİ Genel Müdürlüğü, Gölmarmara’nın Tiyenli Mahallesi’nde depremden zarar gören camiinin yerine AFAD tarafından yapılan prefabrik camiinin içme suyu ve kanalizasyon bağlantısını gerçekleştiriyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz sene Gölmarmara ilçesinde maddi hasarlara yol açan depremlerde vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretti. Gölmarmara ilçesinde yaşanan depremde Tiyenli Mahallesi’nde hasar gören evlerde yaşayan vatandaşlar için AFAD tarafından kurulan konteynerlerin içme suyu ve kanalizasyon bağlantıları yapılarak mahalle sakinlerinin mağduriyeti giderilmişti. MASKİ ekipleri, AFAD tarafından prefabrik olarak kurulan caminin de içme suyu bağlantısını yaptı. Camiye ayrıca kanalizasyon hattı da döşenecek. Tiyenli Mahallesi sakinleri, MASKİ yetkililerinin her zaman sorunlarına çare olduğunu belirterek en ufak bir aksaklıkta kontrol, bakım ve tamir işlemlerinin gecikmeden yapıldığını ifade etti.

MASKİ’nin hizmetlerinden çok memnun olduklarını dile getiren Tiyenli Mahalle Muhtarı Reşat Doğan, “Depremde mahallemizin evleri ve camimiz çok zarar gördü. Çoğu ev oturulmaz hale gelmişti. MASKİ yetkilileri o günden beri her zaman yanımızda oldu. AFAD tarafından vatandaşımızı mağdur etmemek için 55 konteyner getirildi. Biz de bu konteynerlerden daha çok ihtiyacı olanların faydalanması için dört nokta belirledik. Bu konteynerlere su ve kanalizasyon bağlantısı yapıldı. Şu anda mahallemizin epey hasar gören camisi yerine AFAD tarafından prefabrik camii inşa edildi. Bu camiinin de su bağlantısı çekildi. MASKİ bizlere her konuda yardımcı oluyor. Allah başımızdan eksik etmesin. Cengiz Başkanımıza ve MASKİ Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca mahallem ve şahsım adına selamlarımızı iletiyoruz” dedi.