Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in başkanlığında, 81 İl Vali eşlerinin katılımıyla Aralık 2012’de başlayan Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci basamağı başladı.

Muğla’da Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci basamağı olan “Kadın İçin Mesleki Eğitim” faaliyeti, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in başkanlığında yapılan toplantı ile başladı. Muğla Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Kamil Köten, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu, Belediye Başkan Yardımcısı, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, İl Milli Eğitim Şube Müdürü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü, Meslek Lisesi Müdürleri, İŞ-KUR Şube Müdürü, KOSGEB Muğla Hizmet Merkezi Müdürü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri, Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Proje Sorumlusu, İl Kadın Girişimcileri Derneği Başkanı, Mikrokredi temsilcisi katıldı.

Toplantıda çeşitli nedenlerle eğitimine ara veren kadın ve kız çocuklarının tekrar eğitim kurumlarıyla buluşturulması ve desteklenmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, “Tüm kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve vatandaşlarımızın projeye destek vereceklerine inanıyorum. Herhangi bir nedenle eğitimine ara vermek zorunda kalan başta kadınlarımız ve kız çocuklarımız olmak üzere tüm dezavantajlı gurupların mesleki liselere ve açık liselere kayıtları yapılarak, kadınlara eğitim desteğinin verilmesi yönünde önemli bir adım atıldı” diye konuştu.

MUĞLA’DA BİN 972 GÖNÜL ELÇİSİ VAR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali kkuzu yaptığı konuşmada, kadınlar için mesleki eğitim çalışmalarının yanında, il genelinde koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması için de çalışmalara devam edileceğini, bugün itibariyle 1972 gönül elçisi desteğiyle bu sayının giderek artacağını, ilimizde koruyucu aile sayısının 21, koruyucu ailedeki çocuk sayısının ise 30 olduğunu sözlerine ekledi.