Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun Gemlik Belediyesi’nin yanı sıra çok sayıda sponsor firma ile birlikte düzenlediği Doğu Avrupa ve Türkiye Motokros Şampiyonası 2. ayak yarışları start aldı. Gemlik Belediyesi’nin hazırladığı Şahintepe Parkuru’nda iki gün sürecek olan yarışlara on ülkeden 200 sporcu katılıyor.
2013’te Enduro Türkiye Şampiyonası 7. ayak ve 2014 Kasım ayında da Türkiye Şampiyonası finallerine ev sahipliği yapan Şahintepe Parkuru, bu defa Doğu Avrupa’nın en iyi sporcularını ağırladı. Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Makedonya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Karadağ ve Azerbaycan’dan katılan motokrosçular ilk gün yarışlarında sıralamaya girmek için ter döktü. Gemliklilerin ilgi gösterdiği finaller, motor bakımları ve sıralama turları ile renkli bir başlangıca imza attı.
Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli’nin de izlediği finallerin ikinci günü 26 Nisan Pazar günü yaplacak. ATM yarışlarının yanı sıra motokros yarışları nefesleri kesecek. Saat 10.00’da başlayacak yarışlar akşam saat 17.30’a kadar devam edecek. Saat 18.00 sonrasında da Şahintepe Parkuru’nda ödül ve madalya töreni düzenlenecek.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, törenler için saat 09.00 dan itibaren İskele Meydanı Festival alanından otobüs kaldırılacağını açıkladı.