Spor Toto Süper Lig’de Mersin İdmanyurdu’nu 5-2 gibi farklı bir skorla geçen Beşiktaş’ta 3 gol atarak galibiyette başrol oynayan Cenk Tosun, "Bana maçtan önce ’Nasıl olmasını istiyorsun?’ deselerdi, en fazla bu kadar olabilirdi" dedi.
Beşiktaşlı golcü oyuncu Cenk Tosun, Mersin İdmanyurdu galibiyeti sonrası çok mutluydu. Golcü oyuncu, "Bana maçtan önce ’Nasıl olmasını istiyorsun?" deselerdi, en fazla bu kadar olabilirdi derdim. Takımımız 5 gol attı, ben 3 gol attım ve 3 puan aldık. Gerçekten çok mutluyuz. Bu hava şartlarında oynayacağımızı biliyorduk. Bunun bilincinde geldik. İyi hazırlandık ve gerçekten güzel oynadık. İnşallah bu maçta yaptığımız iyi şeyleri devam ettirip, Trabzonspor maçından da 3 puan alırız" dedi.
Bir gazetecinin, "Herkesin düşündüğü geçtiğimiz sezon çok fazla forma şansı verilmedi, bu sezon 3 gol attı" şeklindeki yorumlar yapıldığına dair sorusunu da yanıtlayan Tosun, "Ben geçmişte olan şeyleri fazla konuşmayı sevmiyorum. Geçen sene olan geçen senede kaldı, bu sezon yeni bir sezon başladı ve güzel başladı. İnşallah çok güzel geçer benim adıma. Ben her zaman öyle bakmak istiyorum" diye yanıt verdi.
Tosun, "Gomez ile nasıl bir rekabet olacak, birlikte mi oynayacaksınız yoksa onu kesebilecek misin?" şeklindeki bir başka soruya ise, "Tabi o hocanın bileceği iş. Ben o işlere fazla karışmam. Ben kendi işimi yaparım, hocadan da forma beklerim. Tabi hoca çift forvet düşünürse de olur ama ben forma rekabetinde her zaman varım. Takım için faydalı kim olacaksa o oynayacak inşallah" şeklinde cevap verdi.
Tosun, yapılan transferlerin, performansında etkili olup olmadığı yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:
"Herkes oynamak ister ben de oynak için elimden geleni yaptım. Hazırlık dönemi de Allah’a şükür iyi geçti. Onun da meyvesini bu maçta topladım. Çok iyi bir sezon başı geçirdik. İyi çalışmalar yaptık. İyi kondisyon depoladık gerçekten bizim için çok faydalıydı. İnşallah bu da lige yansıyacaktır. Ben öyle düşünüyorum."
BECK: "UZUN MARATONDA İLK ADIMI ATTIK"
Savunma oyuncularından Andreas Beck de Mersin İdmanyurdu maçının kendileri için çok zor geçtiğini ifade ederek, "Bu havada oynamaya alışık değiliz. İlk yarıda ortada bir oyun vardı. İkinci yarıda rakibin 10 kişi kalmasıyla biraz daha avantajlı bir duruma geldik ve maçı da iyi bitirdik. Yavaş yavaş takım olarak birbirimize alışıyoruz. Böyle maçlar çok önemli. Takımın güveni kendine geliyor. Uzun maratonda ilk adımı attık. Takım olarak iyi oynadık. Oyunumuzu geliştirmeye çalışıyoruz. Defans hattımızı önde kuruyoruz. Mümkün olduğu kadar az hata yapacağız" şeklinde konuştu.
RHODOLFO: "İLERLEYEN HAFTALARDA DAHA İYİ OLACAĞIZ"
Luiz Rhodolfo ise iyi bir maç olduğunu dile getirerek, "Yeni oyunculardan kurulan bir takımız. Bazı yerlerde anlaşma problemi olabilir ama ilerleyen haftalarda daha iyi olacağız. İlerleyen haftalarda hatalarımızı da azaltıp Ersan Adem Gülüm ile iyi bir ikili olmaya çalışacağız" dedi.
OĞUZHAN ÖZYAKUP: "KENDİME ÇOK ÖNEMLİ HEDEFLER KOYDUM"
Oğuzhan Özyakup, 5-6 haftalık ağır bir kamp dönemi geçirdiklerini ve onun ödülünü aldıklarını kaydederek, şunları söyledi: "Bu ilk maçtı. İlk maç çok önemliydi. 3 puan her şeyden çok daha güzel. Çok çalıştık ve sezona 3 puanla başladığımız için çok mutluyuz. Kampta çok çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim. Kendime çok önemli hedefler koydum. Onun için elimden gelen her şeyi yapacağım. Tabi ki takım olarak çok idman yaptık ve güçlendik. Hava çok sıcaktı ama biz iyi oynadık. İlk maçın önemini herkes biliyor. Lige iyi başlamak takımın morali için çok önemli. İnşallah ilerleyen maçlarda da bunu göstereceğiz."