Amasya’dan Harşena Dağı ile Kral Kaya Mezarları’nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınması şehirde sevinçle karşılandı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Harşena Dağı ile Kral Kaya Mezarları’nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alındığını açıklamasının Amasyalıları son derece mutlu ettiğini belirten Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Hepimizin bildiği gibi Amasya köklü tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, içerisinde birçok tarihi ve kültürel eseri barındıran bir açık hava müzesidir. Alınan bu son karar ile Amasya’nın Anadolu’nun en kadim şehirlerinden birisi olduğu bir kez daha tescillenmiştir” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Amasya’yı ‘Marka Kent’ ilan ederek şehrin taşıdığı değeri gözler önüne serdiğini anımsatan Vali Çomaktekin, Bu noktada Harşena Dağı ve Kral Kaya Mezarlarının kalıcı listeye girebilmesi için daha gayretli ve özverili şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her iki eserimizin de geçici listede yer alması çalışma azmimizi güçlendirecek ve yeni çalışmalar için Amasya’ya gönül vermiş herkesi motive edecektir” diye konuştu.
Kararın şehre gelen ziyaretçi sayısına da olumlu katkılarının olacağını düşündüğünü anlatan Çomaktekin, “Buna paralel olarak ilimiz ekonomisi de canlılık yaşayacaktır. Harşena Dağı ve Kral Kaya Mezarlarının UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girmesi Amasya’nın dünya turizminde hak ettiği noktaya gelebilmesi için de bir basamak olacaktır. Alınan bu kararın Amasyamıza hayırlı olmasını temenni ediyor, yaklaşan yaz döneminde tüm turizmcilerimize bol kazançlı bir sezon diliyorum” şeklinde konuştu.