Samsun Pandemi Kurulu'nun ayakta yolcu taşıma  oranının yüzde 50'yi geçmeyecek kararına rağmen balık istifi yolculuk yapılması tepki çekmesine SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Tamgacı, "Vatandaşlar kendilerini korumakla mükellef" yanıtını verdi.

TEPKİLERE YOL AÇIYOR 
Samsun İl Pandemi Kurulu'nun 1 Haziran tarihinde aldığı, 'Tramvay ve belediye otobüslerinde ayakta yolcu taşıma izni ve zorunluluğu olan araçlarda, araç ruhsatındaki ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50’si kadar yolcu olması' kararına rağmen tramvaylarda balık istifi yolculuk tepkilere yol açıyor. 

BİR PLAN  YOK 
Kurulun aldığı kararlar doğrultusunda hareket ettiklerini belirten SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, vatandaşların dikkatli olması ve kendilerini koruması gerektiğini belirterek, "Yolcu sayısını yarı yarıya indirilmesi ile ilgili bir planın yok. Biziz Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı kararların üzerine çıkmıyoruz. Şu anda tramvaylar denetleniyor. Şu an için bizden kaynaklanan bir sorun yok. Zaten yolcu sayısı geçen seneye göre yüzde 40 kadar azaldı. Hükümetin aldığı esnek çalışma saatleri kararı ile beraber yoğunluk azalacaktır" dedi.

BİNMEYİN YA DA İNİN DİYEMİYORUZ
Tramvaylarda yoğunluk olduğunda anonslu ya da sözlü olarak uyarılarda bulunulduğunu kaydeden Tamgacı, "Bizim 'Binmeyin' ya da 'Kalabalık oldu. İnin' diyebilme şansımız yok. Herkes kendisini korumakla mükellef. Biz de hem kurumumuzu, hem kendimizi hem de vatandaşı korumakla mükellefiz. Uyarıda bulunduğumuz zaman büyük tepkilerde alıyoruz. Şu an bütün araçlar sahada. Kış döneminde çalıştırdığımızdan daha fazla araç çalıştırıyoruz. Burada insanlar anlayışlı olmalı" diye konuştu. 

İl Pandemi Kurulu, 1 Haziran'da, tramvay ve belediye otobüslerinde ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50'yi geçmemesi gerektiği kararını kurum ve kuruluşlara bildirmişti.

Merve İLHAN