Gülseli KENARLI - Cemal KÖYÜK-Ramazan EĞRİ /İSTANBUL,()

Tuzla Deri Organize Sanayi Sitesindeki bir fabrikada nitrik asit dolu bir tankın delinmesi sonucunda sızıntısı başladı. Sızıntı sırasında gökyüzüne sarı ve kahverengi renkte duman yükseldi.

İtfaiye ekipleri sızıntıyı önlemek için önlemek için saat 10.30 sıralarında çalışmalara başlattı. İtfaiye ekipleri yaklaşık 5 saat süren çalışmanın sonucunda kimyasal madde sızıntısını durdurdu. Çalışmalar sırasında dozerle sızıntının olduğu alana kum taşındığı görüldü.

İtfaiye ekipleri sızıntının sonlandırılmasının ardından nitrik asidin yayıldığı alandan tahliye çalışmalarına başladı.

Çalışmalar sırasında hazır halde ambulans bekletildiği görülürken, olayı takip eden basın mensupları da gaz maskesi taktı.

İTFAİYE EKİPLERİ KİMYASALA KARŞI ÖZEL KIYAFET GİYDİ

Bazı itfaiye görevlileri çalışmalar sırasında kimyasal madde kaynaklı zararlara karşı imal edilen yeşil renkli özel kıyafet giydi. Çalışmalar yoğunlukla en kritik bölümü delinen bir tankın bulunduğu bölümde sürdürüldü. Çalışmalar sırasında çevrede de çok sıkı güvenlik tedbirleri alındı. Çevre işyerlerinde çalışanlar, işçiler dahil olmak üzere herkes bölgeden uzaklaştırıldı. Polis ekipleri devriye gezerek ve sesli uyarılar yaparak, olayın yaşandığı yere 1 kilometreden fazla yaklaşılmasına izin vermedi.

Çalışmalar sırasında bazı itfaiye görevlilerinin ayran içtiği görüldü.


"YAĞIN BİZDE DEĞİL" AÇIKLAMASI
Konsept Deniz Yatırımları ve Enerji Sistemleri A.Ş'den yapılan açıklamada, Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi' nde bir işyerinde meydana gelen kimyasal madde sızıntısıyla bir ilgilerinin olmadığı bildirildi. Olay yerinde kaydedilen görüntülerde fabrikalarının tabelasının görülmesi üzerine yapıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi.

"Konunun şirketimizle ilgisi olmayıp, Meydana gelen sızıntı sonrası itfaiye ekipleri profesyonelce müdahale etmiş, gerekli güvenlik önlemlerini de alarak sızıntıyı kontrol altına almışlardır. Hiçbir hasar da meydana gelmemistir. Konsept Deniz Yatırımları ve Enerji Sistemleri A.Ş. olarak bu olay ile bir ilgimizin olmadığını kamuoyuna duyururuz. Şirketimiz sadece olaya kolay mudahale edilmesi icin, itfaiye ve polis ekiplerine geçiş yollarımızı kullandırmıştır, bilgilerinize sunarız."

(FOTOĞRAF)