Çorum’un İskilip İlçesi’nde Turizm Haftası nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İskilip Kaymakamlığı ve İskilip Belediyesi tarafından ortaklaşa bir etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe Kaymakam Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, İl Kültür Müdürü Ali Özüdoğru, Bakanlık Uzmanı Yılmaz Sarıoğlu, protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehir parkında gerçekleştirilen etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Gürsoy, Turizmin İskilip ekonomisine sağlayacağı katkılardan bahsederek, Bu oluşumun ekonomik olarak kente girdi sağlamasının zaman alabileceğine değindi. Turizmin uzun soluklu bir yol olduğuna dikkat çeken Gürsoy, İskilip’in bunu başarabilecek potansiyelde bir yer olduğunu söyledi.
Kaymakam Gürsoy’un ardından konuşan Belediye Başkan Recep Çatma ise, kral mezarları, tarihi kalesi, 200 yıllık ahşap evleri, arastaları, tarihi camileri, bozulmamış kültürel varlıkları ile İskilip’i turizmde marka kent yapmak için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti.
İl Kültür Müdürü Ali Özüdoğru’da yaptığı kısa konuşmasında kentin turizm potansiyeline dikkat çekerek İskilip’in turizmde iddialı bir konuma sahip olduğunu belirtti.
Bakanlık uzmanı Yılmaz Sarıoğlu’da “Halkla İlişkiler, Turiste Yaklaşım ve İletişim” konulu bir seminer verdi. Konuşmaların ardından İskilip Sultan Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi ve turizm haftası etkinlikleri kapsamında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini almasının ardından kurulan stantlar gezildi.