BARTIN (AA) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni kampüs yapım ihalesinin 24 Ağustos'ta yapılacağını bildirdi.

Milletvekili Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 1967'de Erkek Sanat Enstitüsü olarak hizmete başladığını, muhtelif tarihlerde yeni bölümler eklendiğini, 2003'de Mesleki ve Teknik Lise olarak faaliyetine devam eden okula 2008'de Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Gemi Yapımı alanının ilave edildiğini belirtti.

Okulun öğrenci sayısının artmış olması ve mevcut eğitim binaları ile atölyelerin eski ve yetersiz kalması nedeniyle yeni kampüse ihtiyaç hasıl olduğunu ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"Geçen yıl yatırım programına alınarak, 30 dönümlük arazide yer tahsis işlemleri tamamlanan ve proje yapım çalışmalarına başlanan Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin projesi de tamamlanmış olup, 24 Ağustos tarihinde yapım ihalesine çıkılacaktır.

Yeni kampüs içerisinde 24 derslik modern eğitim binası, spor salonu ve atölye binasının inşa edilecektir. Yatırım programında proje için öngörülen ödenek miktarı ise 14 milyon 600 bin liradır."