ARTVİN (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, bir dizi inceme ve ziyaret için Artvin'e geldi.

Dursun, Vali Kemal Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ile Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilen 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda incelemelerde bulundu.

Vali Cirit, incelemeleri sırasında Dursun'a, Artvin'in turizm potansiyeli ve projeleri hakkında bilgi verdi. Artvin'in gelecek vizyonu açısından alternatif turizme çok önem verdiğini ifade eden Vali Cirit, alternatif turizmde aşama kaydedebilecekleri alanlarda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Artvin'in, Dünya Turizm Örgütünce ziyaret edilmesi gereken 100 ilden biri olarak gösterildiğini vurgulayan Cirit, "2023 hedefleri doğrultusunda nitelikli turizme yönelik çalışmamız var. Kültür ve Turizm Bakanlığından talep ettiğimiz bir çok konuda olumlu cevaplar aldık. Artvin'de öncelikli olarak kültür merkezine ihtiyacımız var. Burası aydın bir kent. Folklorunda bile 72 ayrı figürün olduğu bir kentte yaşıyoruz. Müzik desen yine 4 ayrı kültürün bir araya gelerek ortaya çıkardığı müzik" dedi.

Vali Cirit, Müsteşar Dursun'dan, Ardanuç ilçesinde 1. derece Arkeolojik Sit Alanı olan Gevhernik Kalesi'nde restorasyon yapılması için talep ederek, "Burası tarihte il merkezliği yapmış bir yer. Ardanuç'ta da turizm noktasında çalışmalarımız var. Buradaki Cehennem Deresi, Arizona'dan sonra dünyanın en büyük ikinci kanyonu. Artvin keşfedilmemiş alanların yoğun olduğu bir ilimiz" dedi.

Vali Cirit, Dursun'a Artvin'e özgü figürlerle süslenmiş sandık ile içerisinde yöresel ürünlerin bulunduğu çanta hediye etti.

Dursun daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'yi makamında ziyaret etti.

Kocatepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bundan sonra daha çok ortak çalışmalarının olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Kültür ve Turizm Bakanlığından 5 talebimiz var. Bunlardan birincisi Kafkasör Festival Caddesi yolumuzun yapımına ekonomik destek. İkincisi şehirden Kafkasör Yaylası'na kadar olan yol genişleme ve asfaltlama çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık kalan kısım için destek istiyoruz. Üçüncüsü Hürriyet Caddesi'nin tarihi düzenlemesi, dördüncüsü Kafkasör arenanın da içerisinde bulunduğu arazinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından satın alınıp bize devredilmesi, bir diğeri de bölgenin turizm haritası çıkarılmasıydı ki onun parasını ve desteğini alıp projeyi tamamladık."