Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı, mükemmel laboratuvar sertifikasına layık görüldü.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 yılda bir akredite olarak yaptığı tüm analizlerden uluslararası karşılaştırma testlerine giren ve toplamda girdiği 65 uluslararası yeterlilik testinden yüzde 100 başarı elde eden MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, bir başarıya daha imza attı. 2017 yılında İçme Sularında “Toplam Kalsiyum”, “Kalsiyum Sertliği” ve “Toplam Sertlik” parametrelerinde uluslararası karşılaştırma testleri düzenleyen bir kurumun karşılaştırma testlerine katılan Merkez Su Analiz Laboratuvarı, dünya genelinden 678 akredite laboratuvarın girdiği bu karşılaştırma testlerinde de yüzde 100 başarı göstererek ‘Mükemmel Laboratuvar Sertifikası’ almaya layık görüldü.

MESKİ açıklamasında, “MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı’mızın kazandığı sertifikayı veren bu uluslararası kurum, ilaç ve çevre laboratuvarlarının güvenilir sonuçlarla performans artışı ve akreditasyonu için kalite kontrol ve karşılaştırma testi ihtiyaçlarına uzun yıllardır tecrübesi ile çözüm getirmekte ve tüm dünyadaki yaygın kullanım ve elektronik bilgi girişleri sayesinde dünyadaki 80’den fazla ülkedeki pek çok laboratuvarın sonuçlarının birbiri ile kıyas yapmasını sağlamaktadır. Uluslararası laboratuvarlar arası karşılaştırmalar/yeterlilik testlerini sağlayan ve güvenilir firmalardan biri olan bu kurum tarafından verilen Mükemmel Laboratuvar Sertifikası ile Merkez Su Analiz Laboratuvarımızın analizlerinin bir kez daha tüm dünyada geçerli ve güvenilir olduğu ispatlanmıştır” denildi.

MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarının, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite olmuş, uluslararası geçerliliği olan güvenilir sonuçlar veren bir laboratuvar olduğu vurgulanan açıklamada, “Laboratuvarımız, alanında iyi donanıma sahip ve araştırmacı, ilerleme kaydetmeyi hedef edinmiş teknik personele sahiptir. Laboratuvarımız personeli, akreditasyonun devamlılığı için TÜRKAK’ın 4 yılda bir girmemizi istediği karşılaştırma testlerine 2 yılda bir girerek analiz kalitesini arttırmaktadır. 2017 yılında da 678 akredite laboratuvarının katıldığı uluslararası karşılaştırma testlerine katılmış ve yüzde 100 başarı göstererek Mükemmel Laboratuvar Sertifikası almaya layık görülmüştür. Kalitemizin ve güvenilirliğimizin göstergelerinden biri olan uluslararası yeterlilik testlerinden başarı sağlayarak böyle bir belgeyi almak, bizim için gurur vericidir” ifadelerine yer verildi.