Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “21 Eylül tarihinde okullarımız kapılarını okul öncesi ve 1. sınıflarımız için açıyor. Umuyoruz ki halkımız tedbirlere riayet eder, vaka sayıları azalır ve sadece okul öncesi ve 1. sınıflar için değil, tüm kademelerde yeniden öğrencilerimizle buluşacağımız günlere kavuşuruz” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, 21 Eylül tarihinde açılması planlanan 1. sınıflarda yüz yüze eğitime ilişkin yazılı açıklama yaptı. Geylan açıklamasında, “Bilindiği gibi 2019-2020 eğitim-öğretim yılı salgının gölgesinde kapanmıştı. 16 Mart tarihinde zorunlu olarak ara verilen okullar, 19 Haziran tarihinde resmi olarak kapanmış, bu süreçte gerek EBA üzerinden, gerekse canlı ders vasıtasıyla eğitim-öğretim süreci yürütülmüştü. Aradan geçen sürede ne yazık ki ülkemizde salgın vakaları yeniden tırmanışa geçti. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı 31 Ağustos’ta okulları uzaktan eğitimle açtı. 21 Eylül tarihinde ise okullarımız kapılarını okul öncesi ve 1. sınıflarımız için açıyor. Umuyoruz ki halkımız tedbirlere riayet eder, vaka sayıları azalır ve sadece okul öncesi ve 1. sınıflar için değil, tüm kademelerde yeniden öğrencilerimizle buluşacağımız günlere kavuşuruz” ifadelerini kullandı.

İkinci sınıfa geçen çocukların arasında geçtiğimiz eğitim-öğretim yılına çalışmalarına uzaktan devam ettiği için okuma-yazmayı unutanlar bile olduğunu belirten Geylan, “Bu nedenle. 2. sınıflara yönelik de rehabilite çalışması yapılmalıdır" dedi.

Maddi durumu yetersiz ailelerin tespit edilip, bilgisayar ve internet imkanı sunulması gerektiğini kaydeden Geylan, “Hatta bu konuda gerekirse iş insanlarını, vergi rekortmenlerini de elini taşın altına koymaya davet ediyoruz. Okullarda EBA TV üzerinden canlı yayın ve ders anlatımları sürüyor. Bu noktada gerek hiçbir beklentiye girmeden EBA TV’de, gerekse okullarda canlı ders anlatımı yapan, sürece canla başla katkıda bulunan tüm öğretmenlerimize şükranlarımızı bir borç biliyoruz. Tabii şunu da belirtelim ki, uzaktan eğitim yüz yüze eğitimin yerini tutmamaktadır. Ayrıca ders süresi yetersiz olmakla birlikte teknik açıdan yaşanan aksaklıklar nedeniyle de uzaktan eğitimden verim ve başarı beklemek ne yazık ki şu an için mümkün değildir” ifadelerini kullandı.