KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen tutuklu 2 öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanmakla suçlanan ve örgütün Kastamonu'daki üst yöneticisi olduğu iddia edilen H.C ile H.R.E, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

H.C, savunmasında örgütün üst yöneticisi olduğu iddialarını reddetti.

Örgütün yıllardır devletin içerisine sızarak daha önce de birçok davada sahte delil ürettiğini söyleyen H.C, "Benim ByLock kullandığıma dair hiçbir delil yok. ben bu örgüte üye değilim, bana iftira atıyorlar." dedi.

Sanık H.R.E ise örgütle hiçbir bağının bulunmadığını savundu.

Bağlı bulunduğu sendika aracılığıyla örgütün adliye önlerinde yaptığı eylemlere davet edildiğini kaydeden H.R.E, "Bu eylemlere katılmadım. Sendikal faaliyetlere de katılmadım." diye konuştu.

Sanığı dinleyen mahkeme heyeti, H.C'nin tutukluluk halinin devamına, H.R.E'nin ise adli kontrol şartıyla serbest kalmasına karar verdi.