Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, maçın uzatma dakikalarında yedikleri gole kadar oyunu ellerinde tuttuklarını belirterek, "Zaman zaman takım savunmasıyla ilgili hatalar yaptık" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Atiker Konyaspor, deplasmanda Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, takım savunmasında hatalar yaptıklarını belirterek, "Bunlara analitik çözümler üretmeliydik. Yerleşik haldeyken 2 gol yememiz düşündürücü. Tekrar gözden geçireceğiz. Arkadaşlarla konuşacağız" ifadelerini kullandı.

"Traore sanırım 1 sene sonra aramıza döner"

Trabzonspor’un sert bir oyun ortaya koyduğunu belirten Akçay, "İki takım da 21 kişi geldik. Biz 20 kişi dönüyoruz. Düşünmesi gerekenler düşünsün. Müsabakanın içerisinde futbolun kendi içinde ürettiği değerler, hamleler, müdahale şekilleri ile istek ve arzular var. Bunları herkes yapacak ama yine de dikkat edilmesi gerekenlere dikkat edilmeli. Trabzonspor’u kutluyorum, 3 puanla başladı. Süper Kupa’yı aldığımız süreçte performans ve oyun anlayışımızı biraz daha geliştirmemiz gerektiğini fark ettik. Yolumuza devem edeceğiz. Traore’ye geçmiş olsun diyorum, sanıyorum 1 sene sonra aramıza döner" şeklinde konuştu.

"İlk 10 arasına girmek istiyoruz"

Mustafa Reşit Akçay, bu sene 44 puan toplamayı hedeflediklerini de belirterek, "Geçen sene 43 puanla kapattık. Bu yıl 44 puan, bütün hedefimiz bu yönde. Ama futbolun kendi içerisindeki yolculukta bazı şeyler sizi nereye getirir onu göz ardı etmeyeceksiniz. Ama kesinlikle haddimizi bilerek yaklaşım göstereceğiz. İlk 10 arasına girmek istiyoruz."