ARTVİN (AA) - Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, “İnancın da, kişiliğinde, şahsiyetinde eksiklik olan kişiler kadına şiddet uygular” dedi.

AK Parti Artvin İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Havuz Kafe Düğün Salonunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle organize edilen etkinlikte konuşan Kocatepe, Kadına şiddetin erkeğin zayıflığından kaynaklandığını belirterek ''Allah’ın size emanet ettiği kadına şiddet uygulayamazsınız'' diyerek erkekleri uyardı.

Kocatepe, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aslında benim kişisel görüşüm özel günlerin gaz almaktan başka çok farklı bir anlamı yok. Biz biliyoruz ki 365 gün kadınların, anaların günüdür. Biz biliyoruz ki kadınlar toplumun anneleri bizi doğran, yetiştiren, büyüten sonra bize eş olan sonra bizim kızımız bizim torunumuz olan anneler bizim için çok farklı anlamlar ifade ediyor. Bir defa kadın istismar malzemesi olmamalı. Ömrümde kadın için yaprağını kıpırdatmamış olanlar 8 Mart ta biranda kendine geliyor. Şiddet! Allah’ın size emanet ettiği kadına nasıl şiddet uygulayacaksınız. Kadına şiddet nedir? Erkeğin zayıflığıdır.  Erkeğin kadına has güçlü olamamasıdır. Gücü yetmeyince tıpkı bir sporcunun centilmence mücadele ederken gücü yetmediğinde rakibe tekme atmasıdır. Adamın kadına karşı şiddeti başka ne olabilir ki. İnancın da, kişiliğinde, şahsiyetinde eksiklik olanlar ancak kadına şiddet uygular.''

AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta ise kadınlarımızın bu anlamlı günün de anlamı bir programda Artvin’de ilk defa bu kadar coşkuyla Kadınlar Günün kutlandığına tanık olduğunu ifade ederek programı organize eden AK Parti Artvin Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güneri’ye ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güneri de 158 yıl önce 8 Mart 1857 yılında Amerikan'ın New York kentinde çalışma şartlarının iyileştirilmesi için işçi kadınların kanla ve gözyaşıyla sona eren mücadelenin, yıldönümü olduğunu kaydederek şunları kaydetti:

"Yüce dinimiz ve medeniyetimiz her zaman kadına, özel bir önem vermiş ve kadınlarımızın Hak ve Hukuklarının çiğnenmemesi hususunun altını önemle çizmiştir. Cahiliye döneminde kız çocuklarımız hadi dayına gidiyorsun diyerek canlı canlı toprağa gömülürken, İslamiyet'ten sonra kadınlar baş tacı edilmiş, ayaklarının altına cennet serilmiştir. Dinimiz kadına böylesine değer vermişken, zaman zaman erkekler tarafından kadına uygulanan şiddet hem İslam hukukuna ters düşer hem de toplum tarafından kesinlikle kabul edilemez. Biz bundan sonra kadınlarımızın adını olumsuz haberlerde değil başarı haberlerinde okumak istiyoruz."