Erzincan’da “Gençlik Hizmetleri” İstişâre toplantısı yapıldı.

İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın refakatinde yapılan istişare toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülke genelinde ciddi bir katılım ve büyük bir heyecan ile başlattığı gençlik hizmetlerinin Erzincan’da ki yapılanması değerlendirildi.

Oldukça faydalı geçen toplantıda şehir ve ilçelerdeki gençlik haritası çıkarılıp her bir gencin maddi, manevi ve sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte temel ekipler oluşturuldu.

Üniversite gençliği, KYK ve özel yurt gençliği, ortaöğretim ve lise gençliği, çalışan gençlik, camii gençliği, engelli-bağımlı gençler, muhacir gençlik gibi birçok mühim alanın hizmet mahiyetlerine yönelik esaslar ele alındı.

Erzincan’da yaşayan tüm gençler ile uzun süreli sürdürülmesi planlanan bu hizmet faaliyetinin maksadı, bir gencin buluğ çağından izdivacına dek yaşadığı sürede ihtiyaç hissettiği her an yanında olacak, her anlamda derman olabilecek bir diyanet mensubunun olması, dinini ve tüm değerlerine dair eğitimini en sıhhatli ve köklü kaynaklardan temin edebilmesi ve zaten küçük yaşta camii ile kaynaşan gençlerin, camiyi ve mabedi hayatına bir merkez olarak yerleştirebilmesidir.

Bununla beraber, “Gençlik Hizmetleri”nin bir gence hayatın her sahnesinde rehber olacak adap ve ahlâki kaideleri, henüz erken yaşta talim etmeleriyle, gençlerin sadece hizmet alan değil, bu manada hizmet verebilir bir hale gelmelerine de gayret sarf edilmesi hususunu deruhte edeceği beyan edildi.

Yunus Emre’ye ait “hepsinden eyice, bir gönüle girmektir!” mısraının temel alındığı ve mevzunun muhabbet ve heyecan ile istişare edildiği toplantıyı yöneten İl Müftüsü Yavuz Karabayır; şube müdürleri, vaiz ve vaizeler, Kur’an kursu öğreticileri ve imam hatipler tarafından bir gönül ve hissiyat meselesi olarak yürütülecek hizmetin kısa sürede memleketin tamamına yayılacağını ifade etti.