Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Afyon’da düzenlenen 25. Bilim Olimpiyatları Yaz Kampı’na katılan Özel Marmara Evleri İhlas Fen Lisesi öğrencileri Emre Kılıç ve Yusuf Bahadır Kılıçarslan İstanbul’a döndüler.

TÜBİTAK’ın bilim adamı yetiştirilmesi amacıyla geçtiğimiz aylarda düzenlediği yarışmada dereceye girerek kampa katılma hakkı kazanan Kılıç ve Kılıçarslan, iki hafta süren kamp boyunca Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen 150 öğrenciyle birlikte ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlandılar.

Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek olan takımın belirleneceği kamp süresince katılımcı öğrenciler fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar ve ortaokul matematik konularında ülkemizin çeşitli üniversitelerinde görev alan profesör ve doçentlerden ders aldılar.

İhlas Koleji öğrencileri Kılıç ve Kılıçarslan iki ay sonra yine TÜBİTAK tarafından düzenlenecek olan ikinci aşama sınavında başarılı olarak hem olimpiyat takımına girmek hem de önümüzdeki sene yapılacak üniversite sınavında ek puan almak için çalışacaklar.

Öğrencilerin danışman öğretmeni Merve Davarcı Tekin, Emre Kılıç’ın kimya alanında Marmara İkincisi, Yusuf Bahadır Kılıçarslan’ın ise Bilgisayar alanında Marmara Bölge Birincisi olarak kampa katılmaya hak kazandıklarını belirterek bundan sonraki hedeflerinin öğrencilerin ülkemizi temsil edecek takıma seçilmesi olduğunu söyledi.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hakkı Okur da ulusal ve uluslararası projelere öğrencilerinin katılımı amacıyla her türlü desteği ve yardımı sağladıklarını söyleyerek bunu eğitimin bir parçası olarak gördüklerini ifade etti.

Yeltekin: “Öğrencilerimizin ufkunu açacak her türlü projeye katılım sağlıyoruz.”

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, TÜBİTAK kampına katılan Emre Kılıç ve Yusuf Bahadır Kılıçarslan’ın okullarındaki diğer öğrenciler için iyi birer örnek teşkil edeceğini vurguladı. Kılıç ve Kılıçarslan’ın ikinci aşama sınavlarında da başarılı olacağına inandığını belirten Yeltekin, en büyük temennilerinin öğrencilerinin TÜBİTAK Olimpiyat Takımı’nda yer alması olduğunu söyledi. Eğitim yılı boyunca TÜBİTAK başta olmak üzere çeşitli kurumların düzenlediği proje yarışmalarına katıldıklarını belirten Yeltekin, “Akademik ve sosyal olarak öğrencilerimizin ufkunu açacak onlara katkı sağlayacak her türlü projeye katılım sağlıyoruz. Danışman öğretmenlerimiz vasıtasıyla öğrencilerimizin bu projelerde başarıya ulaşmalarını destekliyoruz. Elde ettiğimiz başarılar daha çok öğrencimizi bu yarışmalara katılması için cesaretlendiriyor.” dedi.