Yazar Kürşat Turan’ın 170 şiirden oluşan 11 dilde 11 kitap sosyal sorumluluk projesi olarak yayınlandı.

Yılda binler, on binler hatta milyonlarcasının mağdur olduğu, sakat kaldığı ve öldüğü Dünyanın her yerinde savaştan, açlıktan, cinsel tacizden ve terörden, mücadele eden küçük çocukların sessiz çığlıklarına ses olabilmek için yola çıktığını belirten Turan, “Artık şavaş kurbanı olmasın çocuklarımız, aç kalmasınlar, cinsel istismara uğramasınlar, dilenmesin ve dilendirilmesinler. Okusunlar, büyüsünler, onlara güzel bir dünyada büyüme imkanı verelim. O küçücük bedenlerinde büyük dünyaları, maviye boyanmış umutları, barutla ve göz yaşıyla boğulmasın. Bir ağaç kesildiğinde tabiatın dengesi bozuluyor! Bir çocuk öldüğünde neyin dengesi bozuluyor” dedi.

Aylan bebeğin ölmeseydi belki de kansere çare olabileceğini yada büyük bir bilim adamı olabileceğini vurgulayan yazar, “Kıyıya vurmasın diye çocuk bedenleri, çocuklar için uyan” mesajıyla çocuklar için el ele verilmesi gerektiğini söyledi.

11 dilde 11 kitap 170 adet şiirden oluşan eserle dünyada bir ilke imza attığını söyleyen Turan, toplumsal barışa katkı olması ve sosyal sorumluluk projesi olması nedeniyle nobel barış ödülüne aday olabilme çalışmaları yaptığını da sözlerine ekledi.