Zonguldak’ta yaşayan 75 yaşındaki Emine Kardaş’ın, 16 yıl önce vefat eden eşinden hatıra kalan ve Kızılay’a bağışladığı klasik otomobil satışa çıkartılacak.

Kilimli ilçesine bağlı Göbü köyünde yaşayan 75 yaşındaki Emine Kardaş, geçen 19 Eylül’de Almanya’dan 40 yıl önce getirtilen otomobili Kızılay’a bağışladı. 1979 model otomobilini 16 yıldır garajda sakladıklarını ifade eden Emine Kardaş, 16 yıl önce eşini kaybettiğini, eşinden hatıra kalan otomobili kullanacak kimse olmadığı için Kızılay’a bağışladığını söyledi. Kardaş, “Eşim arabasını çok seviyordu. Araba 16 yıldır burada, garajda duruyordu. Rahmetli olduktan sonra ben de ondan kalan aracı Kızılay’a niyet ettim. Aracı benden çok kişi istedi ama ben vermek istemedim. Çünkü aracı birinde görürsem kötü olurum diye Kızılay’a bağışlamaya karar verdim" ifadelerine yer verdi.

70 bin kilometrede olduğu öğrenilen otomobil ise Kızılay yararına en iyi teklifi veren kişiye satılacak. 11 Ekim 2017 günü saat 11’de Şehit Hasan Bilgin Kan Alma Birimi’nde yeni sahibini bulacak. Otomobilin açılış fiyatı ise 12 bin lira olarak belirlendi.