Kırklareli merkez ve Lüleburgaz ile Babaeski ilçelerine bağlı köylerde, “Çiftçi İçin Finansal Okuryazarlık” projesi kapsamında “Paramı Yönetebiliyorum” konulu eğitim toplantıları düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Habitat Derneği işbirliği ile Babaeski ilçesine bağlı Karamesutlu Köyü, Lüleburgaz Ertuğrul Köyü, Merkeze Bağlı Kayalı Köyü ile Merkez Ticaret Borsası toplantı salonunda, genç çiftçi ağırlıklı katılımıyla "Çiftçi İçin Finansal Okuryazarlık” projesi kapsamında Paramı Yönetebiliyorum konulu toplantılar gerçekleştirildi.

Habitat Derneğinin, gönüllü eğiticileri tarafından yapılan eğitim toplantılarında, paranın kullanımı, tasarruf, gelir-gider dengesi, nakit para akışı, ödemeler, kredi kartı kullanımı, birikim, iyi borç kötü borç, acil durum fonu, sigorta gibi konularda, çiftçiye alternatif çözümler sunuldu. Üretimden satış ve pazarlamaya, ürün fiyatı belirlemeden, nakit akışının doğru hareketliliğini sağlamaya her adımda verilecek olan finansal bilinç eğitimlerinin ülke üretimine ve ekonomisine katkı sağlayacağı amacıyla düzenlenen toplantılara katılım ve ilgi yoğun oldu.

Toplantılarda ayrıca, çiftçilere Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı başta olmak üzere tarımsal ve hayvansal desteklemeler hakkında bilgilendirmeler yapılarak, interaktif uygulama yapıldı.

Toplantılara, Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Funda Eylem Özel, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili İlker Özel, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili Evren Gürpınar, Lüleburgaz Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abuzer Sağdıç, Babaeski İlçe Müdür Vekili İsmail Küçük ve teknik personelin katıldı.