Van’da, İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı Vali Yardımcısı Sinan Aslan başkanlığında Van Sürekli Eğitim Merkezi’nde (VASEM) yapıldı.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve kurum müdürleri katıldı. Toplantıda Vali Yardımcısı Sinan Aslan, yaptığı konuşmada Hayat Boyu Öğrenme’nin önemine değindi. İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, halk eğitimlerin büyük bir fırsat olduğunu, örgün eğitim kurumlarında verilemeyen derslerin halk eğitimleri vasıtasıyla verilebileceğini ifade etti. Kırekin, inşaatta çalışan işçilere yönelik olarak mesleki yeterlilik kurslarının açılabileceğini ya da Kültür ve Turizm Müdürlüğü’yle kente gelen turistlere hizmet edecek rehberler için kurslar açılabileceğini de ifade etti. Binlerce kursiyerin ürettiği ürünlerin olduğunu ifade eden Kırekin, yıl sonunda 13 halk eğitim merkezinin ürünlerinin sergilenebileceği çok büyük bir sergi yapılabileceğini dile getirerek, Hayat Boyu Öğrenme biriminin bu konuda planlamayı yapabileceğini ve ilimizde bulunan kongre merkezi yada şehir stadında böyle bir serginin düzenlenebileceğini ifade etti.

Kırekin’in konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Şube Müdürü Ebubekir Yetkin, 2016-2017 Eğitim-öğretim yılında Van İli Hayat Boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalar ile ilgili sunum yaptı.

Sunumda, ayrıca 2016-2017 Eğitim öğretim yılında mesleki, sosyal ve kültürel kurslar kapsamında açılan kurs ve bu kurslara devam eden kursiyer sayıları, Açıköğretim Lisesi, Mesleki Açıköğretim Lisesi ile Açıköğretim Mesleki Lisesi faaliyetleri, sürekli eğitim merkezleri ile etüt merkezleri kapsamında yapılan ve planlanan faaliyetler ile ilgili olarak katılımcılara ayrıntılı bilgi verildi.

Sunumun ardından kurum müdürleri tek tek söz alarak 2017-2018 eğitim öğretim yılı işbirliği önerileri kapsamında yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili görüşlerini belirttiler.