Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ni ziyaret etti.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni akademik dönemin başladığı Selçuk Üniversitesi’ne ziyaretlerini sürdürüyor. Üniversiteyi kazanarak Konya’ya gelen öğrencilerin şehre ve üniversite ortamına uyum sağlamaları amacıyla gerçekleşen ziyaret kapsamında Başkan Altay, bu yıl eğitim hayatına başlayan Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ni ziyaret etti. Sınıfları tek tek gezen Başkan Altay, öğrencilere Selçuklu Belediyesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’nden faydalanmaları tavsiyesinde bulundu.

Selçuk Üniversitesi’nin ilçenin önemli markalarından biri olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Burada da siz önemli bir eksiği tamamlıyorsunuz. İslami İlimler Fakültesi kampüste çok önemli bir ihtiyaç ve sizin burada bulunmanız kampüsün havasını değiştirecek. Bu yıl ilk yılınız, inşallah yıllar geçtikçe sayınız da artmış olacak. Tabi önemli bir sorumluluğunuzda var. İslam dünyasının içinde olduğu durumu hepiniz bizden iyi biliyorsunuz. Nitelikli, yetişmiş ve ehli sünnet üzerine insanlara ihtiyaç var. Üniversitemizden de çok şey bekliyoruz ama öncelikle İslami İlimler Fakültesi bu yıl ilk yılı olması hasebiyle de beklentinin yüksek olduğu bir fakülte. Buradaki eğitimi sadece ders geçmek değil bir sorumluluk olarak algılarsanız memleketimize ve İslam Alemine daha faydalı olursunuz. Tercihinizden dolayı hepinizi kutluyorum. Bu sorumluluğun bilinci ile yoğun bir çalışma da sizi bekliyor. Hocalarımızda gayetliler. Allah yardımcınız olsun, Rabbim yolunuzu açık etsin" ifadelerini kullandı.

"Talha Bayrakçı Gençlik Merkezimizden faydalananın"

Selçuklu Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine yönelik sürdürülen faaliyetlere de değinen Başkan Altay, "Biz belediye olarak öğrenci arkadaşlarımızla ilgili birçok çalışma yürütüyoruz. Bu faaliyetlerin merkezi de Bosna Hersek Mahallesi’nde bulunan Talha Bayrakçı Gençlik Merkezimiz. Orada çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Ayrıca sınav döneminde 24 saat açık bir kütüphanemiz ve etüd merkezimiz mevcut. Orayı sıklıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca Selçuklu Belediyesi’nin Gençlik Meclisi faaliyetlerini yürütüyoruz. Sizlerin Gençlik meclisinde olmanızı da arzu ederiz. Çünkü orada yapacağımız işler için bize fikir katkısında bulunabilirsiniz ve orada bulunmanız bizim için önemli" dedi.

Selçuklu Belediyesi’nin çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla öğrencilere yönelik faaliyetler yürüttüğünü ifade eden Başkan Altay, "Bunların en önde geleni Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV). Onlarla İlim ve Hikmet Akademisi (İLHAM) adında bir proje yürütüyoruz. Onun kayıtları da Gençlik Merkezimizde yürütülüyor. Size çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu tür faaliyetlerde bulunursanız hem bizim etkinliklerimiz için çok ciddi katlı sağlarsınız, hem de sizin gelecek hayatınız için önemli bir katkı sağlar. Birlikte iyi şeyler yapabiliriz. Bir ihtiyacınız olursa her zaman yanınızdayız" şeklinde konuştu.

"Şehri bizimle tanıyın"

Selçuklu Belediyesi’nin şehrimi tanıyorum projesi hakkında da öğrencilere bilgi veren Başkan Altay, "Eğer şehir dışından gelen arkadaşlar bir araya gelebilirseniz size bir Konya turu da yaptırabiliriz. Konya’yı bizimle bir günlük bir gezi ile profesyonel rehberlerle tanımış olursunuz. Böylece çok hızlı bir adaptasyon süreci olur. Şehri bizimle tanımanızı ve böyle bir organizasyondan faydalanmanızı tavsiye ediyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda fakülte yöneticileriyle de görüşen Başkan Altay, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.