Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Fevziye Hanım Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayan 10 öğrenci için Belediye Kültür Sarayı’nda ’taç giyme’ merasimi düzenlendi.

Törene Kütahya il Müftü Vekili Mehmet Uzunca, Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özden, Tavşanlı Müftüsü Hüseyin Aksoy, protokol mensupları, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Taç giyme törenine katılan hanım hafızların aileleri ve yüzlerce davetliye Kur’an ziyafeti verildi. Öte yandan, programda hafızların şiir ve Kur’an-ı Kerim okumasının ardında taç giymeleri ile program sona erdi.

Tavşanlı’daki Kur’an Kurslarından bahseden ilçe müftüsü Hüseyin Aksoy, 80 kurs ile Kur’an eğitiminin ilçede devam ettiğini, talep eden tüm vatandaşlara Kur’an Eğitimi için kurs açılabileceğini belirtirken 3 erkek ve 3 bayan yatılı, 6 Kur’an Kursunda hafızlık eğitiminin devam ettiğini vurguladı.

Müftü Aksoy İmam Hatip Okuluna giden ve aynı zamanda hafızlık eğitimi kapsamında ilçede Fatih ve Şeyh Edebali imam hatip orta okuluna devam edip, aynı zamanda Kavaklı, Fevziye Hanım Kız, Merkez Erkek, Sultan Selim, Kükürtlü Erkek Kur’an Kurslarında hafızlık kurslarının devam ettiğini de söyledi. İlçemize Kur’an Eğitimi almayan bir kişinin dahi olmaması için çalışmaların devam edeceği müftü Hüseyin Aksoy tarafından belirtildi.

Taç giyme töreninde konuşan Kütahya il Müftü vekili Mehmet Uzunca, “Tavşanlı Dünya’ya mal olmuş bir şehir. Böyle bir verimli şehrimizden hafızlar yetişmiştir. Kur’an’ın feyzi, Kur’an’ın bereketi ve rahmeti vesilesi ile hafıza kızlarımızın, onları yetiştiren anne ve babalarının, onları yetiştiren hocalarının sayesinde burada toplanmış durumdayız. Çok büyük duygu yoğunluğu içerisindeyim. Benim burada görevim her birinize teşekkür etmek ve her birinizi selamlamaktır. Kainatta böcek olmak, kelebek olmak, çiçek olmak muhtemelken Cenabı hak bizleri eşrefi mahlukat olmakla şereflendirmiş. Sonsuz hamdı senalar, şükürler olsun. Burada bizleri bir araya gelmemizde Fevziye Hanım Kur’an Kursumuza da teşekkürler ediyorum" diye konustu. (Tİ - EFE)