Yüzme Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan “Yüzme Hakem Gelişim Semineri” Adana’da gerçekleştirildi.

Menderes Spor Salonu toplantı odasında yapılan seminerde il, ulusal ve uluslararası klasmanında toplamda 98 hakem katıldı.

Yüzme Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Hasan Özkanlıer, değişen kurallar ve bilgileri tazelemek açısından seminerin yararlı geçtiğini belirtti. Özkanlıer, "Bu sezona hakemlerimiz hazır. Seminer karşılıklı sorularla faydalı bir şekilde geçti. Ümit ediyorum ki bu sene Adana’nın senesi olacak. Hem hakem hem sporcu açısından gözle görülür bir şekilde ilerleme göstereceğiz” dedi.

Seminere katılan hakemlerin gelecek sezon il ve ulusal müsabakalarda görev alabileceğini ifade eden Özkanlıer, “Geçen sezonu sorunsuz bir şekilde atlattık. Bunun en büyük nedenlerinden biri tesislerin müsabakalar için oldukça elverişli olmasıdır. Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Abdulkadir Ataşbak havuzların kullanımı konusunda bizlere sürekli katkı sağlıyor. Özellikle yazın elektronik skorboard sayesinde yarışlarımız daha şeffaf ortamda geçiyor. İnanıyorum ki gelecek te Adana’dan oldukça iyi hakemler çıkacaktır” diye konuştu.