ÇORUM (AA) - Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi öğrencilerinden Nurefşan Uçgun, Gençlik ve Spor Bakanlığınca Mersin'de düzenlenen gençlik kampında katıldığı bilgi yarışmasında birinci olarak umre ziyareti kazandı.

Merkezden yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın gençlik kamplarında öğrencilerin, çeşitli etkinliklerin yanı sıra düzenlenen gezilerle de illerin tarihini ve kültürünü yakından tanıma fırsatı buldukları ifade edildi.

Kamplarda sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra eğitici faliyetlerin de gerçekleştirildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mersin 23 Nisan Gençlik Kampı'na katılan gençler arasında yapılan 40 soruluk sınav ve kompozisyon yarışmasında birinci olan üye gençlerimizden Nurefşan Uçgun, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim içerisinde gerçekleştirilecek umre ziyaretiyle ödüllendirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Kampları Dairesi Başkanlığı vesilesiyle düzenlediği gençlik kampları, gençlerimizi birleştirmesi, bütünleştirmesi ve kardeşlik dokularını kaynaştırması açısından büyük bir işlev üstleniyor."